Stadsboerderij Korenmaat/De Hooijmaat

Stadsboerderij Korenmaat/De Hooijmaat

De boer een handje helpen, dieren bekijken, kriebelbeestjes zoeken in het water, struinen in het moeras…Stadsboerderij de Korenmaat in Arnhem-Zuid is een échte beleefboerderij. Kom langs en ontdek alle mooie plekjes! De boerderij is gratis te bezoeken.

Adres

Marius van Beeklaan 5

6836 WD Arnhem

De Boerderij

De Korenmaat is een typische rivierenlandschapboerderij, gespecialiseerd in fruit en vee. Op ons erf valt van alles te ontdekken en te beleven. We hebben weilanden met geiten, koeien en paarden. Onze varkens en konijnen kunnen vrij naar buiten. Ook houden we kippen en verschillende soorten volière vogels. We hebben diverse zeldzame Nederlandse huisdierrassen en proberen op die manier een bijdrage te leveren aan het behoud van deze rassen. De dieren krijgen zoveel mogelijk ruimte en gelegenheid om te leven op een natuurlijke manier. Dat bevordert de gezondheid en het welzijn van de dieren en we zorgen voor een minimale belasting van het milieu.

Duurzaam

Op Stadsboerderij de Korenmaat houden we in álles rekening met de natuur. Onze boerderij wordt namelijk biologisch beheerd. Dat betekent dat we ons voedsel duurzaam verbouwen; met respect voor mens- en dier en in harmonie met de natuur. We hopen dat een bezoek aan onze boerderij ook jou inspireert om te genieten van onze mooie natuur en er bewust mee om te gaan.

Boerderijwinkel en café de Hooijmaat

Op de boerderij is er ook een biologische boerderijwinkel waar producten van onze boerderijen te koop zijn (zoals vlees, kaas, eieren en groenten). In de winkel op Stadsboerderij de Korenmaat, zijn naast allerlei lekkernijen ook producten te koop die je helpen om thuis zelf met duurzaamheid en natuur aan de slag te gaan. De winkel staat vol (h)eerlijks, lokaal en direct uit de natuur.

Naast de winkel is er ook een boerderijcafé. Het is goed toeven en proeven op deze bijzondere locatie. Geniet van de eerlijke keuken, neem een drankje op ons terras, direct grenzend aan de grote speelwei (hint voor papa’s en mama’s!), en bezoek natuurlijk de mooiste kinderboerderij van Arnhem!

Openingstijden

Winkel Stadsboerderij de Korenmaat: 
Maandag 10:00 – 14:00
Dinsdag t/m zaterdag van 10:00 – 16:30 uur

Boerderijcafé de Hooijmaat

Maandag t/m zondag van 10:00 – 17:00 (tijdens corona vanaf 12:00)