Stadsboerderij Almere

Stadsboerderij Almere

De stadsboeren van de Stadsboerderij in Almere zijn Tineke van den Berg en Tom Saat. De biologisch dynamische Stadsboerderij bestaat sinds 1996.

Adres

Kemphaanpad 14

1358 AC  Almere

Stadsboerderij Almere

De Stadsboerderij is een biodynamisch bedrijf met koeien, akkerbouw en groenteteelt. De graasgebieden en de akkers liggen verspreid in en rond Almere (Pampushout, Buitenhout, Waterlandse Bos, Almeerderhout, Kievitsweg, Veluwse Kant en Overgooi). Zo kun je in Almere uien, luzerne, erwten, en kool tegenkomen, of zelfs koeien. De boer beheert op milieuvriendelijke wijze de groene ruimte van Almere, en Almere levert akkergronden aan de Stadsboerderij. Het erf van de boerderij ligt op stadslandgoed De Kemphaan. Daar zijn bezoekers welkom om een kijkje te nemen in de stal, een praatje te maken met de boer, of het vlees van de eigen koeien te kopen. Elke zaterdagochtend is er Boerenmarkt op het erf, met biologische producten van de boerderij en van andere ondernemers.

De Stadsboerderij is meer dan een landbouwbedrijf. Door activiteiten op het gebied van educatie, zorg en onderzoek willen we stadsbewoners betrekken bij het boerenwerk, hen bewust maken van de waarde van de aarde en zinvol werk bieden. Op de Stadsboerderij worden lessen, excursies en andere publieksactiviteiten georganiseerd voor verschillende doelgroepen.

Gemengd bedrijf

Stadsboerderij Almere bedrijft al ruim twintig jaar innovatieve biodynamische landbouw in de Flevopolder. Met zorg voor de aarde en een open blik naar de toekomst.

Onze koeien eten kruidenrijk gras van ons land, en hun mest zorgt voor het ‘zwarte goud’ waarmee we de bodem van onze 250 hectare akkers voeden. Een kringloop dus. ‘Als het eenmaal draait wordt het hele bedrijf een motortje dat steeds beter gaat lopen’, vertelt Tineke in de film van het nieuwe onderzoeksinstituut FlevoCampus.

Winkel en markt

Winkel en markt
In de boerderijwinkel aan huis is rundvlees, en een wisselend aanbod seizoensproducten te koop. De winkel is iedere vrijdag en zaterdag geopend van 13 uur tot 17 uur. Bekijk het overzicht van de vleesproducten en de prijzen.
Iedere zaterdagochtend (van 9.30 tot 13.00 uur) staat Tineke op de biologische Boerenmarkt in de grote schuur van de Stadsboerderij.


Almeerse Weelde
Onder de naam ‘Almeerse Weelde‘ worden puur Almeerse producten herkenbaar gemaakt, en onder de aandacht gebracht. De Stadsboerderij is een van de initiatiefnemers.

Contact

Kemphaanpad 14
1358 AC  Almere
tel 06 15 13 18 49
info@stadsboerderijalmere.nl
Website
Social media

Openingstijden