Stadsboerderij Almeerse Weelde

Stadsboerderij Almeerse Weelde

Almeerse Weelde brengt Almeerders bijeen die gepassioneerd werken met al dat lekkers van Almeerse bodem. Jammakers, koekenbakkers, bierbrouwers, worstdraaiers en notenrapers laten onder de vlag van Almeerse Weelde anderen meegenieten van hun passie.

Adres

Kemphaanpad 14

1358 AC Almere

Wat doet Almeerse Weelde?

De deelnemers van Almeerse Weelde zoeken en maken puur Almeerse producten, en brengen deze onder de aandacht. Dat doen ze onder meer door: vindplaatsen en recepten uit te wisselen, elkaars producten te combineren om nieuwe producten te maken, gezamenlijk producten te verkopen, bijvoorbeeld op de Boerenmarkt, of tijdens het jaarlijkse oogstfeest van de Stadsboerderij, kennis te bundelen en uit te dragen.

Wat heeft Almeerse Weelde u te bieden?

Onder de vlag van Almeerse Weelde verzorgen ze verschillende activiteiten voor geïnteresseerden, zowel voor bedrijven als particulieren: excursies naar de Almeerse bossen en akkers om daar eetbare dingen te verzamelen; workshops, bijvoorbeeld brood bakken, of pasta, jam, wijn of pesto maken, een lunch of diner met Almeerse producten, een pakket met Almeerse producten als relatiegeschenk of kerstpakket.

Wat maakt Almeerse Weelde uniek?

Kenmerkend voor Almeerse Weelde is de kleinschaligheid. De imker maakt een klein aantal potten honing per jaar, de volkstuinder verbouwd alleen groente voor zichzelf en zijn familie. In het concept Almeerse Weelde bundelen deze enthousiastelingen hun krachten. Almeerse Weelde geeft al deze producten een gezicht en dient tevens als waarborg (appellation controlé) voor de regionale herkomst en duurzame productiewijze.

Meer weten?

Kijk dan op www.almeerseweelde.nl.