StadsAkkers Zuidbroek

StadsAkkers Zuidbroek

Bij StadsAkkers wordt er elke dag gewerkt aan de lekkerste groenten van Apeldoorn. Maar nog liever aan een plek die voor iedereen voelt als thuis. StadsAkkers helpt je aan een afwisselende dagbesteding. Of je nu groene vingers hebt of niet. Van vrijwilligers en uitkeringsgerechtigden tot mensen uit zorginstellingen. De akkers zijn dé plek om weer lekker aan het werk te gaan.

Adres

Dommeweg 5B

7323 RD Apeldoorn

Een thuis in de buitenlucht

Samen de lekkerste groente en fruit van Apeldoorn kweken. Dat is wat StadsAkkers sinds 2013 doet zonder winstoogmerk. ‘De enige winst waar we echt om geven, is de winst die het oplevert voor onze medewerkers. Een leuke groep mensen die lekker wil werken en leren.’ En nog maandelijks groeit die groep. Zoals alles op het terrein. Want waar StadsAkkers begon met een braakliggende grond van twee voetbalvelden groot, zijn ze nu de trotse eigenaren van 2.5 hectare akker. Vol verse groenten, vruchten en kruiden: van rijen aardbeiplanten, courgettes en aardappels tot wortels, tomaten, komkommers en een boomgaard met 200 appel- en perenbomen.

Werken op de akkers van Apeldoorn

Al die lekkere groente- en fruitplanten hebben aandacht en liefde nodig. Daar zorgen ze bij StadsAkkers met zijn allen voor. Van het zaaien en het oogsten tot het plaatsen van hekken, schoffelen en verkopen van producten. Want om de kosten te dekken, verkopen ze groenten aan restaurants en inwoners van Apeldoorn en omgeving. Of werken ze samen met bedrijven die graag een steentje bijdragen. Werken op StadsAkkers betekent geen dag hetzelfde. Je moet het zelf maar eens meemaken!

Maatschappelijke doelen

Naast dat ze bij StadsAkkers investeren in hun eigen mensen, kijken ze ook hoe ze nóg meer mensen kunnen helpen. Zo levert StadsAkkers gratis groente en fruit aan de voedselbanken, maar werken ze ook samen met de groenopleiding van het speciaal onderwijs van het Gentiaan College.

Openingstijden

Kom de heerlijke producten van StadsAkkers eens proeven in de winkel.

Ma-vr van 10.30 tot 15.00

Meer weten?

Ga dan naar stadsakkers.nl