Sophia’s Tuin – Tuinderij en winkel

Sophia's Tuin - Tuinderij en winkel

Een tuin is geen tuin als je niet geeft om de aarde. In Sophia's Tuin wordt er gewerkt volgens de principes van de biologische landbouw. Zonder kunstmest en gif, maar met zorg en respect voor de aarde die we gebruiken. De gezonde bodem staat centraal, zodat er voeding groeit in plaats van eten.

Adres

Seterseweg 7

4903 RV Oosterhout

Kleinschalig en wijs

Sophia’s Tuin is een kleinschalig biologisch tuinbouwbedrijf. De tuinderij wordt gerund door Vincent en Ingrid de Wolff. In de Griekse mythologie is Sophia de godin van de aardse en hemelse wijsheid. De aarde heeft veel wijsheid in zich. Bij het boerenvak komt veel wijsheid kijken, welke ze graag willen delen. Dit komt tot uiting in allerlei vormen van (persoonlijke) ontwikkeling zoals schooltuinen, cursussen en coaching die zij geven.

Het is ook mogelijk om stage te lopen bij Sophia’s Tuin. Zo is het een erkend leer-werkbedrijf met zeer diverse werkzaamheden in de tuin, de winkel en de schooltuinen. Ook zijn vrijwilligers van harte welkom.

Respect voor de aarde

De tuinderij is een plek waar gezonde verse groenten en fruit worden geproduceerd en verkocht; dicht bij de mensen in de buurt. Er wordt gewerkt volgens de principes van de biologische landbouw, dus zonder kunstmest en gif, en met zorg en respect voor de aarde. Om dit te waarborgen zijn ze, op eigen verzoek, gecertificeerd door SKAL.

Enkel biologisch

Bij Sophia’s Tuin wordt er enkel gebruik gemaakt van biologisch zaad- poot- en plantgoed, biologische mest en compost en ze hanteren een ruime vruchtwisseling om ziektes te vermijden. Verder wordt er veel geschoffeld en gewied om de onkruiden geen plaag te laten worden. Om ziektes te voorkomen of bestrijden, laten ze de natuur vooral het werk doen. Zo houden bijvoorbeeld lieveheersbeestjes in de tuin de luizen in toom. En om vraat van vogels, rupsenĀ  en konijnen te voorkomen, maken ze gebruik van gaas en netten.

Winkel

Sophia’s Tuin verkoopt een grote variatie aan biologische groenten, fruit, aardappelen, eieren, biologische kaas, paddenstoelen, zuivel, brood en vlees. Het streven is zoveel mogelijk producten aan te bieden die in het lopende seizoen kunnen worden geteeld of uit de bewaring kunnen worden geleverd.

Er kan ook worden besteld in de webwinkel. Dan kan het zaterdag worden opgehaald. Ook is er een thuisbezorgd-service.

Contact

Seterseweg 7
4903 RV Oosterhout

info@sophiastuin.nl

Openingstijden winkel

Woe: 13.00 – 18.00 uur.
Za: 10.00 – 15.00 uur.

Ga voor meer informatie naar www.sophiastuin.nl.