Santing Meyling – Biologisch dynamisch landbouwbedrijf

Santing Meyling - Biologisch dynamisch landbouwbedrijf

Al sinds 1992 wordt er op dit biologische landbouwbedrijf geboerd. Op 45 hectare grond lopen melkkoeien en groeien heel veel verschillende soorten groenten en fruit.

Adres

Wolddijk 10

7961 NB Ruinerwold

Biologisch dynamische groente en fruitteelt

Sinds 1992 boeren wij op ons gemengd, biologisch landbouwbedrijf in het Drentse Ruinerwold. In 2014 hebben wij een Demeter-erkenning gekregen, waardoor we nu een biologisch dynamische bedrijfsvoering hebben. Ons bedrijf telt 45 hectare grond en we melken er dagelijks onze 35 koeien. Daarbij houden we varkens en een zestigtal kippen. Op de akkers verbouwen we gras/klaver, graan en boekweit. Daarnaast telen we verschillende soorten fruit, waaronder ‘s zomers veel aardbeien! We beschikken over een boogkas waar we ’s zomers veel verse producten oogsten.

Biologisch dynamische akkerbouw

Wat betekent nou eigenlijk biologisch dynamisch? Hier betekent het dat op de boerderij geen gebruik wordt gemaakt van kunstmest, chemische bestrijdingsmiddelen of genetisch gemanipuleerd zaad. De meeste van deze akkers in Ansen, tegen het Dwingelderveld aan, staan in dienst van het melkvee. Graan, boekweit, koolzaad, gras en klaver worden verbouwd op het bouwland. Het graan dat hier vandaan komt wordt gevoerd aan de dieren en het stro wordt in de stal gestrooid. Samen met de mest komt hier een waardevol middel uit wat gebruikt wordt om de vruchtbaarheid op het land op peil te houden.

Boerderijwinkel

In de ruime boerderijwinkel is een breed assortiment aan biologische producten beschikbaar. Zo vind je hier aardappelen, groenten en fruit, zuivel, eieren en brood. Ook kun je er vers en diepvriesvlees kopen, zoals lam, rund, varken en kip – alles van eigen erf. Mocht je liever iets kopen wat langer houdbaar is, dan ben je hier ook aan het goede adres. Je kunt hier namelijk ook allemaal soorten sappen en wijnen halen, eigen noten, jams of honing en zelfs chocoladerepen!

Openingstijden

Wo: 9.00 – 12.00
Vrij: 14.00 – 18.00

Meer weten?

Kijk dan op: Santing-meyling.nl. En bekijk hier de video van Heel Drenthe Zoemt.