Remeker – biologische natuurkorst kaas

Remeker - biologische natuurkorst kaas

Remeker is een biologische kaas met natuurkorst uit Lunteren. Al sinds 1650 wordt de grond van boerderij De Groote Voort beheerd door de familie Van de Voort. Vanaf 1985 wordt een deel van hun melk verwerkt tot Jersey kaas. Vanaf 1991 is het bedrijf biologisch gecertificeerd.  

Adres

Postweg 110

6741 ML Lunteren

Natuurlijke wijze

De familie van Voort gebruikt alleen de melk van haar eigen Jersey-koeien om de Remeker te maken. De kaas is biologisch en wordt kort gepekeld, waardoor het zoutgehalte laag is. De koeien worden grasgevoerd, met beperkte aanvulling van onbewerkte producten als haver en rogge. De kruidenrijke grasklaverweiden, waar de dieren op grazen, worden verrijkt met vaste stromest uit de potstal. Deze is speciaal ontworpen voor gehoornde dieren. Sinds 2004 werkt de familie geheel antibioticavrij.

Jersey-koeien

De Jersey-koe is een kleine koe die extra geschikt is voor de biologische landbouw. De familie Van Voort houdt ruim 90 van deze melkkoeien. De Jersey koe is een efficiënte koe, die met relatief weinig voer rijke melk geeft. Het is een slimme koe. Ook haar melk is speciaal. Jerseymelk heeft een hoger caroteengehalte dan melk van andere rassen. Hierdoor hebben ze een opvallend gele kleur. Daarnaast heeft de melk ook een hoger kalkgehalte. Er zit meer caseïne in Jerseymelk, het juiste soort eiwit voor het maken van kaas. Hierdoor stremt de melk goed, met uitsluitend toevoeging van zuursel en stremsel. Perfect voor de Remeker!

Prijswinnende kaas

De natuurlijke werkwijze in de gehele keten geeft de kaas zijn bijzondere smaak. Remeker Puur werd dan ook uitgeroepen als winnaar van de verkiezing ‘Beste belegen kaas van Nederland’ tijdens de Horecava 2013.

Meer weten of online bestellen?

Ga dan naar remeker.nl

Openingstijden winkel

ma / wo / vr / za van 13.30 tot 16.00