Pluktuin van Geesje

Pluktuin van Geesje

Pluktuin van Geesje is een plek voor iedereen om te genieten en en kennis te nemen van hoe op natuurlijke wijze voedsel geproduceerd kan worden.

Adres

Wagenweg 6

1724 PT Oudkarspel

Pluktuin van Geesje

Yoram en Sarai hebben in 2018 van hun droom werkelijkheid gemaakt door Pluktuin van Geesje te starten. De pluktuin bevindt zich aan de noordrand van het recreatiegebied Geestmerambacht waar zij als kinderen opgroeiden. Op 2 hectare combineren zij fruit- en notenbomen met kleinfruit. Tussen de bomenrijen verbouwen zij groenten, bloemen en voedergewassen. Het houden van schapen, en in de nabije toekomst dubbeldoelkippen en varkens, draagt bij aan het sluiten van de kringlopen.

Iedereen is welkom om onbespoten producten te komen plukken en, als de kippen er zijn, eieren te rapen. Alle producten van het bedrijf zijn bestemd voor de rechtstreekse afzet.

Boomgaard

Ze hebben bij de pluktuin gekozen voor veel verschillende soorten fruit en fruitrassen om zo een gevarieerd aanbod te creëren met een lange oogstperiode. Dit zorgt ook voor minder kans op ziektes en plagen en risicospreiding wanneer een teelt mislukt of weinig oplevert. Door de manier van telen en diversiteit in aanplant, telen zij onbespoten fruit. De soorten fruit en noten die ze aangeplant hebben zijn: appels, peren, pruimen, hazelaars en walnoten.

Naar bovenstaande vruchten vind je er ook kleinfruit zoals frambozen, bramen, rode bessen, witte bessen, honingbessen, kruisbessen, zwarte bessen, braambozen en Japanse wijnbessen.

Bloemen en groenten

Er zijn tevens bloemen en groenten gezaaid en geplant, waardoor er in de zomer veel lekkers en moois te plukken is. Denk aan rucola, bosui en knoflook, diverse bonen en erwten, pompoen, patisson, courgette en aardbei. Ook kun je zelf boeketten samenstellen van dahlia’s, zonnebloemen en andere snijbloemen.

Contact

Wagenweg 6
1724 PT Oudkarspel

info@pluktuinvangeesje.nl

Openingstijden

Woensdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur.

Kijk voor meer informatie op www.pluktuinvangeesje.nl.