Pluktuin Gewoon Buiten

Pluktuin Gewoon Buiten

Pluktuin Gewoon Buiten is een prachtig stukje land in Brabant. Op ecologische wijze worden groenten, fruit, kruiden en bloemen geteeld in het buitengebied van Rijsbergen (Kaarschot).

Adres

Overasebaan 10

4891 RG Rijsbergen

Word oogstdeelnemer

Pluktuin Gewoon Buiten is een sociaal maatschappelijk project waar vrijwilligers samen buiten bezig zijn en waar je oogstdeelnemer kan worden om wekelijks producten te komen plukken.

Als oogstdeelnemers ondersteun je de pluktuin met een jaarabonnement. Dit geeft je het recht om gedurende het groei- en oogstseizoen (van maart tot half oktober) wekelijks voedsel te plukken. Daarmee maak je 4 heerlijke maaltijden per week voor 1 à 2 personen.

Naast de Pluktuin zijn er ook paarden, kippen en bijen. Kortom, verschillende aspecten van de natuur komen samen en iedereen is van harte welkom om langs te komen. Zo geven de tuinders regelmatig rondleidingen!

Goede en gezonde voeding

Lita Kalle, Sven Rommers en Mik Wrekenhorst zijn de drijvende krachten achter Pluktuin Gewoon Buiten. Hun doel is om goede en gezonde voeding voor iedereen toegankelijk te maken en het goede voorbeeld te geven.

Het succes van de tuin is mede te danken de kracht van de vrijwilligers. Gepassioneerde mensen die graag mee helpen en het leuk vinden om de gezelligheid in de tuin op te zoeken. De Pluktuin is dan ook een interessante leeromgeving waar je als vrijwilliger veel kennis kan opdoen van de natuur en het kweken van producten.

Wil je ook lekker buiten zijn in de natuur, tot rust komen en jezelf kunnen zijn? Meld je nu aan als vrijwilliger. Lita, Sven en Mik maken gebruik van ieder zijn kwaliteiten en kijken naar ieders wens en behoefte. En natuurlijk is er regelmatig oogst over om wat mee naar huis te nemen.

Contact

Het plukseizoen is weer begonnen! Pluktuin Gewoon Buiten verwelkt je graag voor een rondleiding, kopje koffie en/of een praatje.

Openingstijden
Dinsdag: 18:30 uur tot 20.30 uur
Donderdag: 13:00 uur tot 16:30 uur
Zaterdag: 09:00 uur tot 13:00 uur

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem contact op via info@gewoonbuitenleven.nl, de tuinders helpen je graag verder!

 

Foto: Pluktuin Gewoon Buiten