Pluktuin Gelukkige Groentes

Pluktuin Gelukkige Groentes

Gelukkige Groentes is een pluktuin in Malden met ecologisch geteelde groentes. Door onze wijze van lokale voedselproductie realiseren we een positieve bijdrage aan  CO2-reductie, herstel van biodiversiteit, het verminderen van plastic afval en voedselverspilling.

Adres

Hatertseweg (tegenover 36)

6581 KG Malden

Gelukkige Groentes

Gelukkige Groentes is in maart 2020 opgericht door Sam. Samen met zijn mede-tuinders Maarten en Jorian wil hij een bijdrage leveren aan een duurzaam voedselsysteem.

Als lid van de tuin heb je recht op jouw aandeel van de oogst. Je steunt op deze manier een duurzame manier van landbouw in je directe omgeving, bespaart co2, plastic afval en helpt de boeren in hun ambitie om bewustwording te realiseren door middel van educatie op en rond de tuin. Je eet lokaal waardoor je groenten geen duizenden kilometers heeft afgelegd voordat het op je bord terecht komt. Doordat de groentes zo weinig tijd doorbrengen met reizen zullen er weinig tot geen voedingswaarden verloren gaan. Wij telen op een respectvolle manier voor onze aarde door geen gebruik te maken van pesticiden of kunstmest. Hierbij streven wij naar het regenereren van onze bodem en omgeving t.o.v. uitputting hiervan. Door gericht voor onze gemeenschap te telen zal er weinig voedsel verspild worden.

Hoe werkt het?

Lid worden van de tuin betekent deelnemen aan gemeenschapslandbouw en onderdeel worden van een gemeenschap van plukkers. Wij bieden gemiddeld 8 verschillende groentes per week aan, in totaal meer dan 60 soorten. Ook zijn er kruiden, bloemen & klein-fruit. Ons seizoen duurt 8 maanden van mei t/m december. Afhankelijk van het weer kan een seizoen korter of langer duren. Deelname gaat per huishouden en kost p.p.€27 p/m (8x) en eenmalig €99. Voor kinderen gelden prijsstaffels.

Zelf een moestuin?

Bij Gelukkige Groentes kun je verschillende workshops en cursussen moestuinieren doen. Ook zijn er moestuinplantjes te koop voor in je eigen tuin. Neem hiervoor een kijkje op de website.

Openingstijden

De tuin is van zonsopkomst tot zonsondergang geopend voor aandeelhouders, hierdoor heb je alle tijd en ruimte om te komen oogsten.

Contact

info@gelukkigegroentes.nl
www.gelukkigegroentes.nl
+31 6 4687 3194

Adres
Hatertseweg, Malden (tegenover 36)