Pluktuin de Bosrand

Pluktuin de Bosrand

Zelf vers van het land fruit, theekruiden of bloemen plukken en je eigen boeket samenstellen, dat kan bij Pluktuin de Bosrand. Of geniet in de theetuin van het schitterende uitzicht over de Wageningse Eng.

Adres

Dorskampweg, schuin tegenover 15

6704 PB Wageningen

De pluktuin

Bij pluktuin de Bosrand aan de Dorskampweg in Wageningen ben je van harte welkom om zelf fruit te oogsten, je eigen boeket te plukken, eetbare bloemen te plukken of verse theekruiden te plukken. Tussendoor kun je onder het genot van een eigen gemaakt vruchtensapje of een kopje vers geplukte kruidenthee met gebakje genieten van het schitterende uitzicht over de Wageningse Eng.

Assortiment

Op duurzame wijze worden snijbloemen, theekruiden en kleinfruit als aardbeien, frambozen, aalbessen, blauwe bessen, kruisbessen, zwarte bessen, Japanse wijnbessen, appelbessen, kiwibessen, honingbessen, rabarber (eigenlijk een groente en geen fruit), druiven, bramen, pruimen, pompoenen appels en peren gekweekt. Ook is er een breed assortiment, niet alledaagse, snijbloemen in alle mogelijke geuren en kleuren. In de theepluktuin vind je ongeveer 20 soorten munt, naast de bekende Marokkaanse munt bijvoorbeeld chocolademunt, aardbeienmunt, pepermunt. Daarnaast kun je thee zetten van bijvoorbeeld rozenblaadjes, hibiscus, kamille, venkel enz. Voor bij de thee is er gebak met ingrediënten uit de pluktuin.

Hoe werkt het?

Je krijgt na een korte uitleg over wat er op dit moment rijp is en hoe je het beste kunt plukken een mandje, bakjes en een snoeischaartje mee en kiest al struinend door de tuin je eigen bloemen, theekruiden en fruit. Op onze website vind je onder het tabblad “nu te plukken” het actuele aanbod. Het is een leuke ervaring, ook voor kinderen, om eigen fruit te plukken of een boeket mooie bloemen samen te stellen. Vanaf ongeveer 10 jaar kunnen kinderen zelfstandig plukken, kinderen vanaf 4 jaar mogen onder begeleiding van een ouder plukken.

Kosten

Aan het eind van het plukken reken je af wat je hebt geplukt aan bloemen, theekruiden en fruit. Hierbij gaat de entreeprijs (2,50 volw. en 1,50 tot 12 jaar) af van het bedrag waarvoor je hebt geplukt of wat je hebt gebruikt op terras.

Activiteiten

In de pluktuin worden regelmatig workshops bloemschikken en jam of smoothies maken gehouden. Tevens zijn er workshops waarbij je van alles leert over eetbare bloemen of het maken van een lekkere kruidenthee. Leuk als groepsuitje is ook het moordspel, waarbij je via tuinvragen een moord probeert op te lossen.

Openingstijden

Vanaf 26 mei 2022 tot 1 november 2022

Dinsdag t/m vrijdag 12.30 -17.30

Zaterdag 11.00 – 17.00

Zondags geregeld open van 11.00 -16.00. De zondagsopening wordt uiterlijk zaterdag avond vermeld op website en Facebook

Contact

Dorskampweg schuin tegenover 15

6704 PB Wageningen

Tel 06-49958208

www.pluktuindebosrand.nl