PixelFarming – Beleef jouw groentetuin

PixelFarming - Beleef jouw groentetuin

Bij PixelFarming bepaal je zelf wat je teelt. Robots onderhouden de akkers en zorgen voor de gewassen. Jij kunt dit digitaal volgen en je wordt geïnformeerd over diverse zaken. Na de oogst gaan de groenten rechtstreeks van het land naar jouw bord. Gemakkelijk, lekker en snel!

Adres

Laagt 16

4286 LV Almkerk

PixelFarming

Door het land op te delen in pixels van 10×10 centimeter is het mogelijk het land op plantniveau te beheren. Met behulp van sensortechnologie levert de robot de individuele plant precies dat wat de plant op een specifiek moment nodig heeft. Ook maakt het individuele beheer van elke ‘farm pixel’ een optimale gewasrotatie per hectare mogelijk, wat bijdraagt aan een verdere reductie van de uitstoot van broeikasgassen en een duurzaam gebruik van het land.

Bij PixelFarming wordt gebruik gemaakt van een landbouwrobot, RobotOne genaamd. RobotOne rijdt op zonne-energie, is licht van gewicht en vormt als zodanig minimale milieubelasting. De robot is ontworpen voor het verwijderen van onkruid en is nog in ontwikkeling zodat deze in de toekomst ook aanvullende bewerkingen zoals zaaien, scannen en oogsten zal kunnen doen. Tot die tijd worden overige bewerkingen van de gewassen (zaaien, poten, oogsten, verpakken) handmatig uitgevoerd. Door de akkers niet te bewerken met zware machines, krijgt het bodemleven de kans om optimaal te functioneren ten bate van het gewas.

Samenwerken met de natuur

Het uitgangspunt is om niet tegen de natuur, maar samen met de natuur te werken. Gewassen worden zo gekozen dat ze in symbiose met elkaar kunnen leven en elkaar kunnen versterken. Hierdoor ontstaat een systeem dat minder kwetsbaar is voor plagen, omdat het mogelijk is natuurlijke ongediertebestrijding in het kweeksysteem op te nemen. Bij PixelFarming wordt dan ook geen gebruik gemaakt van kunstmest, pesticiden, herbiciden of andere bestrijdingsmiddelen.

De Campus Almkerk

PixelFarming bevind zich op Campus Almkerk, een innovatiecentrum voor landbouw en duurzaamheid. Deze voorziet in een maatschappelijke behoefte waarin leefbaarheid, kleinschalige voedselproductie, als ook duurzaamheid en innovatie een belangrijke rol spelen. De Campus investeert in activiteiten met een hoge maatschappelijke relevantie. Collectieve zelfvoorziening speelt hierin een belangrijke rol.

Deelnemen

Maak een keuze uit de beschikbare Pixelboxen of geef iemand een box cadeau! Iedere box bevat de groenten die op dat moment vers te oogsten zijn. Vers van het land naar jouw keuken dus.

Bij iedere box worden standaard de beschikbare (eetbare) bloemen, kruiden en bijpassende recepten geleverd. Gedurende het groeiproces leveren ze beelden van jouw stukje tuin in jouw account en informeren ze je via de nieuwsbrief. Als je je box komt ophalen zorgen ze voor een leuke rondwandeling en wordt een leuke workshop aangeboden. Afhankelijk van de weersomstandigheden tijdens het groeiseizoen kan de levering een zaterdag eerder, of een zaterdag later zijn. Je wordt hierover uiteraard geïnformeerd.

Contact

Laagt 16
4286 LV Almkerk

info@campusalmkerk.nl
Tel: 085-0160728

Kijk voor meer informatie op www.pachtjepixel.nl.