Overesch – Ecologische landbouw

Overesch - Ecologische landbouw

Boeren in harmonie met de natuur. Dat is de filosofie van Overesch, een biologisch gemengd bedrijf in Raalte. In de boerderijwinkel koop je de heerlijkste aardappelen, koeken, worsten en meer! Allemaal geproduceerd met aandacht voor natuur, milieu, dier en mens.

Adres

Hondemotsweg 40

8101 NJ Raalte

Van 1798 tot nu

De familie Overesch is al eeuwenlang bekend aan de Hondemotsweg in Raalte. De naam van boerenbedrijf Overesch is misschien hetzelfde gebleven, maar qua bedrijfsvoering is er sinds 1798 een hoop veranderd. Zo wordt er vanaf 1994 biologisch geteeld op de akkers, en gingen in 2002 ook de varkens over naar het biologische systeem. Sinds een aantal jaar beschikt de gemengde boerderij ook over een gloednieuwe boerderijwinkel.

De boerderijwinkel

Naast de beroemde skybox met uitzicht op de varkensstallen vind je op het terrein een boerderijwinkel: een overzichtelijke winkel met een rustige en landelijke uitstraling. De schappen zijn gevuld met breed scala aan biologische producten, veelal van Overesche bodem. Het assortiment is aangevuld met mooie en eerlijke producten van lokale collega’s.

De producten gebruiken voor een kerstpakket of fruitmand is tevens een mogelijkheid! Verras je medewerkers eens met de lokale producten van Overesch door een zalig en gezond pakket te laten samenstellen of zorg voor genoeg fruit voor in de bedrijfskantine.

Een bezoekje aan Overesch

De producten uit de boerderijwinkel zijn natuurlijk voldoende reden om een bezoekje te brengen aan Overesch, maar er is nog veel meer te beleven op de boerderij! Elke dag ben je van harte welkom om langs te komen in de bezoekersruimte. Hier vind je een tentoonstelling over het verschil tussen ecologische en gangbare landbouw, en praat de familie Overesch je graag bij over hun dieren, gewassen en visie. Eenmaal uitgeleerd kun je heerlijk uitwaaien tijdens een wandeling over het belevingspad.

Boerderijschool

De schooltuin van Overesch is al jaren een begrip, en leerlingen van groep 6 van basisschool de Gouden Emmer komen in de lente wekelijks bij de boerderij over de vloer om te leren over bemesten, schoffelen, zaaien en planten. Overesch is namelijk een boerderijschool! Iedere leerling heeft een eigen stukje tuin op de akker, en teelt daar zelf groente of fruit. Jong geleerd is immers oud gedaan!

Contact

Hondemotsweg 40
8101 NJ Raalte

info@overesch.nl
Tel: 0572 – 391674

Openingstijden

Di, do en vr: 10.00 – 17.00 uur.
Woe: 10.00 – 19.00 uur.
Za: 09.00 – 17.00 uur.

Kijk voor meer informatie op www.overesch.nl.