Oproer – Utrecht

Oproer - Utrecht

Oproer Utrecht is een brouwerij, biercafé en biologisch/veganistisch restaurant in één! Respect voor dier en milieu, duurzaamheid en een doe-het-zelfhouding zijn belangrijke waarden voor Oproer.

Adres

Beyaertdreef 5

3562 GL Utrecht

De brouwerij en het café

De Oproer brouwerij is opgericht in 2012 en ze exporteren hun producten naar meer dan dertig landen. Hun huidige bieren zijn te vinden op de website van untappd. In het café kun je al hun bieren proeven. Oproer maakt zorgvuldig gebrouwen bier met een smaakvolle balans. Ze houden van hop en vinden het leuk om te experimenteren met verschillende soorten gist, bacteriën en fruit. Tevens wordt er ook bier van andere brouwerijen geschonken.

Naast bier hebben ze een groot assortiment aan andere drankjes zoals organische sapjes, ciders, wijnen, diverse frisdranken en koffie.

Samen met hun buren “Filmcafé” hebben ze de Biergarten 030 opgericht. Een grote buitenplaats waar je kunt zitten en bewegen.

Het restaurant

In het restaurant zijn verschillende plantaardige en biologische maaltijden te bestellen. Elke maand stellen de chefs van oproer een nieuw menu samen waaruit je kunt kiezen. Op de menulijst staan voor de liefhebbers de biertjes die het beste bij de desbetreffende maaltijd past. Op deze manier wordt de smaak van de maaltijd perfect gecombineerd met je drankje.

Het voedsel dat gebruikt wordt bij het maken van de verschillende gerechten komt van lokale initiatieven en winkels. Oproer heeft een vaste samenwerking met de Bakkerij. Samen met de Bakkerij selecteren ze de beste granen die Oproer gebruikt in het proces om bier te brouwen.

Openingstijden

Maandag en Dinsdag: Gesloten
Woensdag: 17:00-22:00
Donderdag: 17:00 – 23:00
Vrijdag: 17:00 – 01:00
Zaterdag: 15:00 – 01:00
Zondag: 15:00 – 22:00

Wil je ook een afspraak maken om langs te komen of ben je benieuwd wat er nog meer te doen is allemaal? Kijk dan voor meer informatie en evenementen op hun facebook pagina en website.