Op de Him – Hier is ruimte voor de natuur

Op de Him - Hier is ruimte voor de natuur

Als boer hebben ze het voorrecht om elke dag midden in de natuur te mogen werken. Op de natuurboerderij hoor je de Grutto roepen en nestelt de Kievit midden tussen onze koeienras de Blaarkoppen. Het is een plek die de boeren van Op de Him graag met jou delen. Kom langs in de boerderijwinkel en geniet van eigen biologische Himtsiiss.

Adres

De Him 4

9023 BC Jorwerd

Himtsiis kaas

De Blaarkoppen doen al het werk. Zij grazen op het natuurterrein en maken hier de perfecte melk voor de kaas van. Door de biologische productiewijze staan er verschillende grassoorten en kruiden in het land. Dat proef je terug in de kaas. Blaarkop melk bevat zoveel vet en eiwit dat er minder melk nodig is om een kilo kaas te maken. De kaas smaakt van nature een beetje zout, dit terwijl er in verhouding minder in zit dan andere kazen. Hij is romig en vol van smaak.

Vlees

Blaarkoppen zijn een dubbeldoelras. Dat betekent dat je naast de heerlijke kaas ook geweldig lekker vlees krijgt. Van oudsher is hij zelfs meer gefokt voor de vleesproductie. Het oud-Hollandse ras heeft gemarmerd vlees. Dat houdt in dat het vet dun door het vlees heen loopt. Het vet is zeer smakelijk en zorgt ervoor dat de sappen behouden blijven tijdens de bereiding. Mede daarom is het zeer geliefd bij restaurants.

Bestellen

Wil je graag makkelijk biologische producten uitzoeken? Dat kan op de website van Him. Hier kun je een bestellijst invullen met allemaal lekkere biologische producten zoals vlees, eieren, rauwe melk, aardappels en natuurlijk de Himtsiis kaas. Dit is vervolgens gemakkelijk op te halen bij de boerderij zelf.

Meer weten?

Kijk dan op opdehim.nl.

Openingstijden

Woe & vrij: 13.00 t/m 17.00
Za: 10.00 t/m 18.00