Oergroen – Voedselbos

Oergroen - Voedselbos

Bij Oergroen kan je terecht voor advies over en ontwerp en aanleg van een eetbaar landschap, waarbij biodiversiteit en natuur inclusieve landbouw centraal staan. Ze geven rondleidingen, cursussen en workshops en je kunt er terecht voor eetbaar plantgoed en voedselbos oogst. Dit alles volgens permacultuur principes.

Adres

Gilzeweg 55c

4861 PM Chaam

Oergroen

Oergroen staat voor een ecologisch verantwoorde manier van leven en ondernemen. Ze wil bijdragen aan een gezonde wereld voor iedereen, dus voor mens, dier en plant. Oergroen biedt haar klanten dan ook de mogelijkheid om op een gezonde en bewuste manier voedsel te verbouwen, te consumeren of duurzaam agrarisch te ondernemen. Het doel is om een steeds groter wordend publiek te inspireren met de ecologisch verantwoorde activiteiten en zo de ecologische voetafdruk te verkleinen.

De vraag naar kennis over natuur inclusieve landbouw, biodiversiteit en ecologisch verantwoorde toepassingen groeit doordat de maatschappij verandert. Een toenemend aantal mensen en bedrijven worden bewust van het feit dat we duurzamer moeten gaan leven en ondernemen. Met de duurzame bedrijfsvoering en met het adviseren en begeleiden van klanten op het gebied van natuurvriendelijk voedsel, probeert Oergroen hieraan bij te dragen.

Eetbaar landschap

Een eetbaar landschap is mooi en de soorten binnen dit landschap zijn van groot belang voor de fauna. Je kunt hierbij denken aan vogels, vlinders en insecten. Het ondersteunt de biodiversiteit daarom meer dan een reguliere plant. Door op deze manier met de natuur te werken, neemt de vruchtbaarheid van de bodem toe. Oergroen werkt zo volgens de principes uit de Permacultuur.

Voedselbos

Wil jij een keer met de voedselboswachter van Oergroen meelopen en zo meer te weten komen over OERgroen, permacultuur en voedselbossen? Boek dan eens een privé rondleiding of een rondleiding met een groepje. Ook is het mogelijk een keer mee te helpen in het voedselbos!

Contact

Oergroen op afspraak/bij aanmelding
Gilzeweg 55 c
4861PM Chaam

Voedselbos
Vianenstraat 3
4861 TJ  Chaam

oergroen@gmail.com
Tel: +31 6 47 59 73 00

Kijk voor meer informatie op www.oergroen.nl.