Novalishoeve

Novalishoeve

Novalishoeve is een bijzondere boerderij op Texel. De stallen, de tuin en de productieruimten zijn een ware ontdekkingsreis voor je zintuigen. Overal op het erf staan de deuren voor je open, dus kom vooral eens langs!

Adres

Hoornderweg 46

1797 RA Den Hoorn

De Boerderij

Novalishoeve is een bijzonder boerenbedrijf. Ze telen diverse gewassen en in het land lopen koeien en schapen. Ze werken volgens een biologisch dynamische methode. Dit houdt in dat je werkt met respect voor het rijke bodemleven en dat je de natuurlijke omgeving benut. Er wordt op Novalishoeve geen kunstmest, chemische bestrijdingsmiddelen of antibiotica gebruikt. De verzorging van de bodem staat centraal en vormt het ‘kapitaal’ van het boerenbedrijf. De kring is daarbij gesloten: gewassen zijn prachtig voer voor de dieren, die op hun beurt weer mest leveren waarmee ze de bodem kunnen voeden.

Om de boerderij liggen graslanden vol kruiden, waar koeien in alle rust kunnen rondlopen. Op de landbouwgrond groeien mooie voedingsmiddelen, zoals aardappelen, graan, groente en kruiden.

De winkel en meer

Het land en de dieren van Novalishoeve geven natuurlijke ingrediënten. Ze vormen de basis voor ambachtelijke producten. Alles wordt in de productieruimte op de boerderij vervaardigd, waar vakmanschap hoogtij viert. Het resultaat – van kaas tot brood en ijs – verkopen ze in de winkel. Novalishoeve levert ook aan de retail, horeca en toeristische sector.

Ondertussen staan de deuren wagenwijd open voor bezoekers. Texelaar en toerist zijn van harte welkom om een kijkje te nemen. Trotse medewerkers vertellen graag over het werk en leven op Novalishoeve!

Contact

Hoornderweg 46
1797 RA Den Hoorn

info@novalishoeve.nl
Tel: 0222 – 31 94 82

Openingstijden

Ma t/m za: 09.00 – 16.00 uur.

Kijk voor meer informatie op www.novalishoeve.nl.