Nieuw Slagmaat

Nieuw Slagmaat

Kippen, koeien, een maisdoolhof, fruit, groente, een landwinkel en meer. Boerderij Nieuw Slagmaat in Bunnik is een gemengd bedrijf waar je de mooiste streekproducten kunt kopen. Het fruit uit eigen boomgaard wordt met de grootse zorg geteeld en heeft het Milieukeur, waar ze erg trots op zijn.

Adres

Marsdijk 5

3981 HE Bunnik

Boerderij

Op boerderij Nieuw Slagmaat in Bunnik worden appels, peren, pruimen, kersen, bramen en rode bessen geteeld. Er is ook een moestuin met pompoenen, courgettes en andere groenten. Boerderij Nieuw Slagmaat loopt voorop in het milieubewust telen van fruit. Alle producten worden vers verkocht in de landwinkel. Het fruit wordt ook verwerkt tot jam en vruchtensappen (zonder kunstmatige toevoegingen). Tijdens je bezoek kun je ook een kijkje nemen bij de dieren en genieten van een kop koffie of een sapje. Boerderij Nieuw Slagmaat ligt in het populaire Kromme-Rijngebied en grenst direct aan bos Nieuw Wulven en fort Vechten. Vraag daarom vooral ook naar de leuke fiets-/skeelerroute.

De dieren

De Blaarkopkoeien met een witte kop en zwarte strepen is een bijzonder ras dat van oorsprong in de Kromme-Rijn streek voorkwam. Deze koeien zijn zowel melk- als vleeskoeien. Daarnaast zijn er paarden, schapen, geiten, kippen, vogels en hond Loeki te vinden.

Milieubewust

In de boomgaard van Nieuw Slagmaat wordt gewerkt volgens de principes van Milieukeur. Er wordt niet preventief gestrooid met gif, maar er worden ‘natuurlijke vijanden’ ingezet om het fruit te beschermen:

  • Roofmijt wordt ingezet om roestmijt en spint te bestrijden.
  • Bloempotjes en zakjes stro worden ingezet om de oorwurm te lokken, voor het tegengaan van bladluis.
  • Daarnaast worden er nestkasten voor torenvalken gebouwd tegen de muizen.

Verder zijn er op de boerderij onder andere rietkragen in de sloot, zwaluwnesten in de boerderij, bijenkasten, uilenkasten en een karakteristieke moestuin te vinden.

Landwinkel

Openingstijden Landwinkel Nieuw Slagmaat

Vrij 10.00 – 18.00 uur
Za 09.00 – 17.00 uur

Marsdijk 5, 3981 HE Bunnik
Tel: 030 63 715 39  Website
info@nieuwslagmaat.nl