Natuurvoedingswinkel en Stadsboerderij De Wiershoeck

Natuurvoedingswinkel en Stadsboerderij De Wiershoeck

De Wiershoeck is een natuurvoedingswinkel en stadsboerderij. Het is een prachtige dagbestedingsplek en heeft als doel om mensen, vanuit welke achtergrond dan ook, een zinvolle en fijne tijdsbesteding te bieden met behulp van diverse activiteiten in en rond de boerderij.

Adres

Beijumerweg 20

9737 AD Groningen

De Wiershoeck

De Wiershoeck is niet enkel een winkel met biologisch(-dynamische) producten. Een groot deel van de tuin staat namelijk in het teken van snijbloemen. Vanaf de eerste lentemaanden worden er verse boeketten gemaakt van de eerste bloemen, takjes en groen uit de tuin. In de herfst worden er bijzondere herfst- en kerstkransen gemaakt van allerlei gedroogd groen, zaad- en bloemwerk uit de tuin.

Daarnaast verbouwen ze zij de Wiershoeck diverse groentes, is er een kruidentuin en zijn er een paar siertuinen. Ook heeft de stadsimkerij er een plekje met een grote bijenstal, van waaruit imkers Bart en Marjolein lessen verzorgen. Tot slot is er tevens een boomgaard met bijzondere oude fruitrassen, een boeketwerkplaats en een aantrekkelijke houtwerkplaats. Een ontzettend diverse aanbieder dus!

De natuurvoedingswinkel

Al meer dan dertig jaar is de Wiershoecke een gedreven verkoper van producten uit de biologisch(-dynamische) landbouw. Dat doen zij al vanaf het begin in de eigen winkel te Beijum, een noord-oostelijke buitenwijk van de stad Groningen. De winkel is in de jaren tachtig ontstaan als verkooppunt van biologisch geteelde groente en fruit uit de mooie Wiershoeck-tuin. Al snel werd het assortiment uitgebreid en ontstond er een complete biologische winkel.

In de boerderij van De Wiershoeck zijn verder enkele bedrijven gevestigd die ook natuur- en mensvriendelijk werken hoog in het vaandel hebben staan, namelijk een acupunctuur-praktijk, een kruidenstudiecentrum en een keramiekatelier.

Contact

Beijumerweg 20
9737 AD Groningen

info@dewiershoeck.nl
Tel: 050 5411515

Openingstijden

Ma t/m woe: 08.30 – 18.00 uur.
Do en vr: 08.30 – 19.00 uur.
Za: 08.30 – 17.00 uur.

Ga voor meer informatie naar www.dewiershoeck.nl.