Mooyland Cider

Mooyland Cider

Mooyland maakt cider van bijzondere appels en peren uit Drentse hoogstamboomgaarden. Zo krijgen oude fruitrassen een lekkere bestemming en blijven deze prachtige hoogstamfruitbomen behouden. Met Mooyland cider proost je op het landschap!

Adres

Bennevelderstraat 46

7856TC Benneveld

Ambachtelijk en écht Drents

De ciders van Mooyland zijn ambachtelijk gemaakt van 100% puur en onbespoten sap. Het zijn frisse droge ciders met een klein bubbeltje. Het zijn daarmee heerlijke, verkoelende dorstlessers. Met elk glas Mooyland cider help je mee met het behoud van oude fruitrassen. Zo vind je in onze ciders typische Drentse rassen zoals de Drentse Bellefleur en Drentse Paradijs, maar ook andere klinkende namen zoals Syden Hempdje, Notarisappel, Groninger Kroon, Sterappel, Juttepeer en Zoete Ermgaard kom je tegen in onze ciders. Stuk voor stuk bijzonder rassen die omwille van smaak en diversiteit het behoud meer dan waard zijn.

De wilde gisten die op het fruit en in de boomgaard voorkomen zorgen voor de eerste vergisting. Het fruit komt uit Drenthe en ook ingrediënten zoals bijvoorbeeld sleedoorns worden in de buurt geplukt. Er worden geen kunstmatige toevoegingen gedaan en de ciders worden niet gefilterd.

Appeldonateurs

Heb je appels, peren, kweeperen of mispels over waar je niets mee doet? Word dan appeldonateur! In ruil voor elke 15 kilo fruit ontvang je een fles Mooyland Cider cadeau. Ook appels en (stoof)peren die je zelf niet lekker vindt zijn vaak juist heel geschikt voor het maken van cider. Appels en peren over? Neem dan contact op!

Meedoen

Wil je meehelpen met het maken van cider? Of met het snoeien en onderhouden van oude fruitbomen? Word dan vrijwilliger bij Mooyland en help mee met plukken, persen en bottelen van de nieuwe oogst. Of sluit je aan bij de Hoogstambrigade Coevorden. Deze vrijwillige brigade is opgezet door Mooyland in samenwerking met Landschapsbeheer Drenthe om hoogstamfruitbomen in Coevorden en omstreken te onderhouden. Meld je aan via onderstaande contactgegevens en sluit je aan bij een enthousiaste club van natuur- en landschapsliefhebbers.

 

Waar kun je het vinden?

Mooyland Cider is verkrijgbaar bij lokale winkels in de buurt van de hoogstamboomgaarden en natuurlijk bij Mooyland zelf, via de webshop of bij de achterdeur (je kunt pinnen).

Mooyland Cider
Bennevelderstraat 46
7856 TC Benneveld

(Even aankloppen of bij de achterdeur roepen – we hebben geen deurbel – dan halen we een paar flesjes uit de kelder. Betalen kan via de pin. Zo nu en dan is er ook honing van Frank’s eigen bijen.)

Mooyland is hier te koop