Molen Den Olden Florus

Molen Den Olden Florus

Welkom bij Den Olden Florus, onze prachtige Standerd Molen. Kom langs voor een rondleiding en bezoek de molenwinkel.

Adres

Stoutenburgerweg 20

3784 VE Terschuur

De molen

Windkorenmolen “Den Olden Florus ” is een standerdmolen die zijn leven tussen 1300 en 1400 is begonnen als “kloostermolen” voor een commanderij van de Johannieter Orde. De constructie van de standerdmolen word gerekend tot een van de oudste windmolen types die we in de lage landen kennen.

Tegenwoordig is de molen iedere zaterdag te bezichtigen tijdens een rondleiding en is er meel te koop in de molenwinkel.

De molenwinkel

Onze molenwinkel is de winkel in ambachtelijke meel- en graan producten. In de molen wordt graan nog ambachtelijk gemalen op molenstenen op de wind of op de elektrische maalkoppels. Elke zaterdag (m.u.v. de feestdagen) zijn wij geopend en kun je onze molenwinkel en ook onze molen bezichtigen. Wij verkopen in onze winkel diverse soorten (biologisch) meel en verschillende bakmixen.

Ons streven is om de producten zo vers mogelijk te kunnen aanbieden. Daarom houden we onze voorraad zo laag mogelijk. Om er zeker van te zijn, dat alle af te nemen producten uit onze winkelvoorraad voldoende aanwezig zijn, is het verstandig om tijdig vooraf een bestelling door te geven, zeker bij grotere hoeveelheden en om teleurstelling bij uitverkochte producten in de middag te voorkomen. Producten bestellen kan in de webwinkel.

Openingstijden

De molen en de molenwinkel zijn geopend op zaterdag van 10:00 tot 15:00 uur en op afspraak.

Contact

Den Olden Florus
Stoutenburgerweg 20
3784 VE Terschuur

Bij vragen kun je contact opnemen via dit contactformulier