Moestuin Leyduin

Moestuin Leyduin

Op deze historische moestuin van een hectare groot worden op milieuvriendelijke wijze zo’n vijftig verschillende groenten, twintig soorten kruiden, kleinfruit, appels, peren en een prachtige bloemenzee gekweekt.

Adres

2e Leijweg 11

2114 BG Vogelenzang

Zelfoogst

Tijdens het oogstseizoen komen de deelnemers aan de tuin elke week oogsten en genieten van de sfeervolle omgeving. Door de aanschaf van een aandeel in de tuin en door hun betrokkenheid maken zij de tuinderij mogelijk. Op de tuin wordt gewerkt door vrijwilligers, zorgvragers, stagiaires en de tuinder zelf. Ze zorgen er samen voor dat bedrijvigheid, gezelligheid en genieten van de mooie omgeving goed samen gaan.

De groenten- en fruitsoorten die je er kunt oogsten zijn zeer divers en verschillen per seizoen. Benieuwd wat er zoal is? Neem dan een kijkje op de website.

Wat houdt het deelnemerschap in?

Deelnemers hebben een aandeel in Moestuin Leyduin. Met een aandeel  mag je het hele oogstseizoen wekelijks komen oogsten. Door de aankoop van je aandeel maak je de exploitatie van Moestuin Leyduin mogelijk. Het oogstseizoen loopt van eind april tot half november. De start van het seizoen is afhankelijk van het weer. Blijft het in de eerste maanden van het jaar lang koud en nat, dan laat de eerste oogst nog even op zich wachten. Je mag er wel van uitgaan dat je dertig weken per jaar kunt oogsten. Je krijgt  gemiddeld vijf groenten per week. Dit is genoeg voor een persoon, maar vaak kan je er ook goed met twee personen van eten.

Contact

2e Leijweg 11
2114 BG Vogelenzang

marga@moestuinleyduin.nl
Tel: 06-53801405

Openingstijden

Deelnemers kunnen komen oogsten op donderdag en vrijdag  van 10.00 tot 17.00 en op zaterdag van 9.30 tot 16.30. Tijdens het hoogseizoen kan er ook geoogst worden op donderdagavond tot 21.00. In juli en augustus zijn de oogsttijden aangepast. Op donderdag kan er dan geoogst worden van 9.00 tot 21.00. Op vrijdag van 9.00 tot 16.00 en op zaterdag van 8.00 tot 15.00.

Kijk voor meer informatie op www.moestuinleyduin.nl.