Moestuin de Haar

Moestuin de Haar

Moestuin de Haar ligt op een mooie plek in Haarzuilens. Hier kunnen jong en oud komen oogsten in de zelfoogsttuin. Dit is de plek voor educatie en recreatie

Adres

Eikstraat 14

3455 SJ Haarzuilens

Moestuin de Haar

Moestuin de Haar is een zelfoogsttuin van 1.5 hectare. Er worden groenten, kruiden, bloemen en (klein)fruit geteeld. Oogstdeelnemers komen in het seizoen wekelijks hun eigen groenten oogsten, zo ontstaat een zeer korte keten. Er wordt gedeeld in overvloed en in schaarste en men krijgt weer meer gevoel bij de seizoenen. Het is een plek waar mensen hun groenten zien groeien, ze oogsten en waar jong en oud kan zien en ervaren hoe groenteteelt in zijn werk gaat. De tuin vervult zo niet enkel de functie van productie, maar juist ook van educatie en recreatie. Er is ruimte om in rust te luisteren naar alle vogels en je te verwonderen over alle insecten die zich laven aan de bloemen en gewassen.

Er wordt geteeld volgens de biologische principes, werkende met, en ondersteunend aan levende ecosystemen en natuurlijke kringlopen. In de praktijk betekent dit zo min mogelijk ingrijpen en investeren in de bodemvruchtbaarheid. Er worden geen bestrijdingsmiddelen gebruikt

Historie

De tuin is gelegen op de oude productiegronden van Kasteel de Haar. Ruim een eeuw geleden werd de grond van moestuin de Haar reeds in gebruik genomen voor het verbouwen van groenten, kruiden, snijbloemen en vruchten ten behoeve van Kasteel de Haar.

Contact

De actuele openingstijden voor een bezoekje aan de tuin zijn te vinden op de website. Tijdens een bezoekje kun je ook genieten van de producten uit de marktkraam of zelf een boeket bloemen plukken in de pluktuin.

Wil je meer weten, de nieuwsbrief ontvangen of je inzetten als vrijwilliger? Ga dan naar: www.moestuindehaar.nl

Tuinders:
tuinders@moestuindehaar.nl
Simone: 06-51 71 76 13

Stichting:
stichting@moestuindehaar.nl
06-30 46 55 30