Melkveehouderij en Zuivelboerderij ERF-1

Melkveehouderij en Zuivelboerderij ERF-1

ERF-1 staat voor boeren met smaak. Ze houden van gezonde koeien, producten en levensstijl. "Puur natuur", zoals ze zelf zeggen. De koeien in de boerderij van ERF-1 kunnen vanaf maart tot in november vrij van de stal naar het weiland en weer terug lopen. Daarnaast zorgen de koeien voor alle producten die te koop zijn in de bijbehorende winkel.

Adres

Mandjeswaardweg 6

8267 AW Kampen

ERF-1

Op de Mandjeswaard, onderdeel van het mooie Kampereiland, staat de boerderij en winkel van ERF-1. Het erf is al sinds 1432 in gebruik en heeft aan het Kampereiland zijn naam te danken. ERF-1 is een familiebedrijf dat wordt gerund door de familie Bruins. Met passie voor zuivel, koeien en de natuur dat allemaal op Kampereiland te vinden is, hebben ze plezier in hun vak.

De familie Bruins probeert zich zo min mogelijk met de natuur te bemoeien en dat resulteert dan ook in een erg levendige weide. Naast een grote variatie aan vlinders vind je hier onder meer fazanten, ooievaars, witte reigers, zilveren reigers, buizerds, kraaien, eksters, steenmarters, vossen en muizen. Biodiversiteit alom dus.

De producten

Het produceren van de zuivelproducten van ERF-1 gebeurt op ambachtelijke wijze. Zonder overbodige toevoegingen en met de eigen koeien zorgen ze voor een volledig biologisch palet aan producten. Ze maken kaas, melk, yoghurt, karnemelk en desserts zoals vanillevla van hoge kwaliteit melk van hun eigen koeien.

Naast zuivelproducten verkoopt ERF-1 ook vlees. Ze zorgen ervoor dat de koeien zo lang mogelijk op de boerderij blijven. Daarom worden ze goed verzorgd. Het vlees dat ze verkopen komt dan ook van een bekende afkomst waarvan zeker is dat de koeien een goed leven hebben gehad.

Evenementen

Naast de verkoop van de ambachtelijke producten verzorgt ERF-1 ook verschillende evenementen. Zo kan je deelnemen aan een Midden-Oosterse Zuivellunch, een kaas workshop volgen en rondleidingen krijgen waarin je het verhaal achter de biologische melkveehouderij te horen krijgt.

Contact

Mandjeswaardweg 6
8267 AW Kampen

Tel: 038-4580392
Informatie: irene@erf1.nl
Bestellingen: bestelling@erf1.nl

Openingstijden winkel

Woe en vrij: 13:00 – 16:00 uur.
Za: 09:00 – 12:00 uur.
Kijk voor meer informatie op www.erf1.nl.