Melkveebedrijf het Melkhuis

Melkveebedrijf het Melkhuis

Het Melkhuis is een boerderij met ambachtelijk bereide producten en een leuke, informatieve ervaring voor de kleintjes. Je kunt er terecht voor kinderfeestjes, educatie, boerensurvival en een speeltuin, en dat allemaal in de mooie polders van Terhole.

Adres

Rietstraat 23

4583 SK Terhole

Het Melkhuis

Het Melkhuis, gelegen in Zeeuws-Vlaanderen is een boerderij en melkveebedrijf dat zich bezighoudt met Roodbonte koeien en melkproducten zoals boerenijs en yoghurt. Elk product is ambachtelijk en met passie bereid. Het Melkhuis legt niet enkel de focus op de producten maar heeft ook een speciaal programma voor de gasten. In de zomer laten eigenaren John en Gabri de koeien buiten los lopen. Dit is een schitterend gezicht waar elk jaar een hoop mensen op af komen.

Je kunt ook bij het Melkhuis, met behulp van een melkautomaat, zelf verse melk tappen. De melk komt rechtstreeks van de koeien en is na het melken niet verwerkt en dus puur natuur. Mocht je de melk zelf willen tappen, neem dan een fles mee of koop ter plekke een kannetje.

Rondleidingen

Naast het maken van melkproducten organiseert Het Melkhuis ook educatieve rondleidingen waarbij kinderen spelenderwijs kunnen leren over de koeien en de boerderij. Deze rondleidingen zijn uitermate geschikt voor schooluitjes en kinderfeestjes. Door middel van het spelenderwijs leren probeert het Melkhuis de kinderen een onvergetelijke tijd te bezorgen.

De ijsboerderij

Het Melkhuis maakt tevens heerlijk ambachtelijk ijs. Zo heb je de keuze uit roomijs, ijstaarten en sorbetijs in verschillende smaken. Het ijs kan ontspannen genuttigd worden op de picknickbanken in het “Klein Weike”. Daarnaast kan je het ijs ook op bestelling meenemen om de ervaring mee naar huis te nemen.

Verder is er de optie om een ijskar te huren bij het Melkhuis. De ijskar is te gebruiken voor bedrijfsfeestjes, recepties en andere feestelijke evenementen.

Contact

Rietstraat 23
4583 SK Terhole

info@hetmelkhuis.nl
Tel: 0114-32 09 46

Openingstijden

Di t/m zo: 13.00 – 17.30 uur.

Kijk voor meer informatie op www.hetmelkhuis.nl.