Melktapboerderij Erve ‘t Overweg

Melktapboerderij Erve ‘t Overweg

In het buitengebied van Diepenveen vind je melkveebedrijf Erve 't Overweg. Zij verkopen via een tap op het erf rauwe melk dat is voorzien van het 'PlanetProof' label.

Adres

Raalterweg 49

7431 PA Diepenveen

Gesloten bedrijfsvoering

Op Boerderij Erve ’t Overweg werken 90 koeien én de boer Wilco en boerin Heleen dagelijks aan de productie van smaakvolle melk. Het melkveebedrijf kent hiervoor een gesloten bedrijfsvoering. De dieren worden eigenhandig grootgebracht tot volwassen koeien, waardoor er geen vee van buitenaf wordt aangekocht. Door het grote oppervlak aan grond, is de boerderij daarbij zelf in staat het vee te voorzien van gras en mais. Zo proberen Wilco en Heleen te werken met de middelen en dieren die ze tot hun beschikking hebben.

PlanetProof

In de zomermaanden gaan de koeien overdag de wei in. In de stal worden de roosters waar zij op lopen schoongemaakt door een mestrobot. Ook zijn de stallen voorzien van koe-matrassen en een koeborstel.

Het grootste deel van de melk wordt geleverd aan de melkfabriek, met het ‘PlanetProof’ label. Dit is een zogenaamde ‘duurzame melkstroom’, waarbij de veehouder aan extra vereisten moet voldoen op het gebied van onder andere dierwelzijn, diergezondheid en natuur.

Melktap

De rest van de melk kan je kopen op het erf bij een melktap. De melk kost 1 euro per liter. Ook verkopen ze hier wisselende streekproducten zoals eieren, ijs of vlees van eigen koeien. Vergeet geen contant geld mee te nemen!

Contact

Raalterweg 49
7431 PA Diepenveen

vanbeekmelkvee@hotmail.com
Tel: 06-22401763

Openingstijden

Elke dag van 07.00 tot 19.00 uur.

Ga voor meer informatie naar de Facebookpagina van het bedrijf.