Melktap Luinjeberd

Melktap Luinjeberd

Melktap Luinjeberd is een melkveehouderij waar je terecht kunt voor verse melk van de tap, maar ook voor diverse andere zuivelproducten zoals kaas, yoghurt en hangop. Breng snel eens een bezoekje aan het 'melkhuisje' en proef zelf hoe lekker biologisch kan zijn!

Adres

Aengwirderweg 142

8459 BR Luinjeberd

De Melktap

Melktap Luinjeberd is een biologische melkveehouderij in het gelijknamige Luinjeberd, gelegen vlakbij Heerenveen. Joost Peeters en Esther Lolkema houden hier sinds 2018 op biologische wijze koeien. De melk wordt verkocht via de melktap die sinds oktober 2020 geopend is. Consumenten kunnen zo zelf in een speciaal daarvoor ingerichte ruimte hun melk komen tappen.

De 60 koeien van Esther en Joost staan als het weer het toelaat dag en nacht buiten op ruime kavels en komen alleen de stal in om gemolken te worden. Ze worden op een natuurlijke wijze gehouden, wat onder andere inhoudt dat ze alleen bij uiterste noodzaak antibiotica toegediend krijgen. Het land waar ze op staan wordt op een duurzame manier onderhouden. Er wordt dan ook geen gebruik gemaakt van kunstmatige bestrijdingsmiddelen of kunstmest.

Mobiele kippenkar

Naast de melktap heeft het bedrijf sinds september 2020 tevens een mobiele kippenkar in de wei staan! Hier zorgen de legkippen op een biologische wijze voor verse eieren.

De producten

Naast de melk die via de melktap wordt verkocht, vind je in het ‘melkhuisje’ tevens verse eieren en kaas die is gemaakt van hun eigen melk. Daarnaast hebben ze er nog meer biologische zuivelproducten van collegaboeren uit de regio, zoals yoghurt, karnemelk en hangop. Ook hebben ze er leuke geschenkpakketjes. Zo proberen ze bij Melktap Luinjeberd een divers aanbod aan zuivel te creĆ«ren!

De winkel werkt via zelfbediening, maar er is altijd wel iemand in de buurt om je te helpen. Je kunt er contant of met de pin betalen bij de melktap, maar voor de andere producten is alleen muntgeld te gebruiken.

Contact

Aengwirderweg 142
8459 BR Luinjeberd

Estherlolkema@live.nl
Tel: 06-15550541

Openingstijden

Elke dag van 07.00 tot 20.00 uur.

Meer informatie vind je op de Facebookpagina van Melktap Luinjeberd.