Melktap de Groene Grens

Melktap de Groene Grens

Op de grens tussen Ede en Veenendaal kun je terecht voor verse melk, zelfgemaakte yoghurt, eieren, uitstekende kazen en streekproducten. Hartelijk welkom!

Adres

Zuiderkade 24a

6718 PH Ede

Natuur inclusief

Melktap Groene Grens hoort bij het kleinschalige gezinsmelkveebedrijf van de familie van Ruiswijk aan de Zuiderkade. Wij boeren op basis van regeneratieve en natuurinclusieve landbouw. Daarover valt veel interessants te vertellen, maar om een paar dingen aan te stippen: onze koeien lopen zoveel mogelijk buiten, we investeren continu in een gezonde bodem en zaaien akkerranden en kruiden in. Ook natuurbeheer, weidevogelbescherming en vlindertelling horen bij ons bedrijf. We gaan voor een optimale kringloop: een bodem in balans geeft een gezonder gewas. Beweging en gezonde voeding houden onze koeien gezond en die maken daardoor gezonde mest (= voeding voor onze bodem) en een heerlijke, gezonde melk. Ook insecten en vogels zijn een belangrijk onderdeel van de kringloop. Is zo’n kringloop optimaliseren gemakkelijk? Nee. Geeft het voldoening? Absoluut!!!

Assortiment

Met een mooi, veelzijdig product in de hand, een nieuwbouwwijk in onze achtertuin én een toenemende vraag naar gezonde voeding dachten wij: laten we proberen om een melktap bij elkaar te crowdfunden. Dat lukte! Sindsdien zijn we stapsgewijs ons assortiment gaan uitbreiden. We hebben nu:

* verse melk in de tap (werkt op muntgeld);

* hoogwaardige kazen van onze kaasfabriek De Graafstroom;

* eieren;

* zelfgemaakte yoghurt;

* ambachtelijk Italiaans ijs;

* melen en bakmixen van molen De Vlijt in Wageningen;

* sappen;

* streekproducten die combineren met zuivel: jam, walnoten, honing (voor in de yoghurt), diverse dips en mosterds (voor bij de kazen), enz.

Zelfbediening

Melktap Groene Grens werkt op basis van zelfbediening en is zes dagen per week geopend. De openingstijden zijn van ma. t/m zat. van 9.00 tot 21.00 uur. Je kunt zo naar binnen stappen, maar je mag altijd achterom lopen voor uitleg, hulp of om een vraag te stellen! Van harte welkom!

Contact

Melktap Groene Grens

J.A. & C.E. van Ruiswijk VOF

Zuiderkade 24a (bij nr. 26 erf op)

6718 PH  Ede

Mob.: (06) 21 92 87 10

Mail: melktapgroenegrens@gmail.com

facebook.com/melktapgroenegrens

www.melktapgroenegrens.nl