Lyts Ropta, biologische groente

Lyts Ropta, biologische groente

De biologische boer werkt met wat de natuur biedt om de bodem vruchtbaar te houden en ziekten te bestrijden.

Adres

Hearewei 16

8856 BT Pietersbierum

Lyts Ropta

Lyts Ropta ligt  tussen Pietersbierum en Harlingen. De monumentale boerderij is gebouwd in 1864 en is eigendom van Stichting Ritske Boelema Gasthuis. Sinds 2010 wonen Reinder en Inge met hun gezin op deze boerderij. Een lang gekoesterde wens om een eigen biologisch bedrijf te beginnen was uitgekomen.

Het bedrijf

De biologische boer werkt met wat de natuur biedt om de bodem vruchtbaar te houden en ziekten te bestrijden. Een gezonde en vruchtbare grond heel belangrijk. Zo gebruiken ze alleen mest van landbouwhuisdieren. Daarom heeft Lyts Ropta vanaf augustus 2016 schapen. Met als doel  de kringloop op het bedrijf sluitender te krijgen. In de biologische landbouw gebruiken boeren geen kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen.

De producten

Hierdoor bevatten biologische producten geen resten van bestrijdingsmiddelen. En geen conserveermiddelen, kunstmatige geur, kleur en smaakstoffen. Lyts Ropta teelt bloemkool, sjalotten, aardappelen,  rode-, witte -, groene-, spits-, en boerenkool, pompoenen, grasklaver, en graan. Al deze producten worden streng gecontroleerd. Ze voldoen dus aan de wettelijke gestelde eisen voor biologische landbouw. De producten zijn  te herkennen aan het EKO – keurmerk, en een skal-nummer.

De winkel

Dit biologisch bedrijf verkoopt ook groente aan huis, rechtstreeks van het land. Het winkeltje is alle dagen overdag open en werkt op basis van zelfbediening. U kunt ook per mail bestellen en de producten worden voor u klaar gezet. De producten die wij verkopen liggen ongeveer vanaf juli t/m januari in onze winkel. Op aanvraag is het mogelijk lamsvlees te kopen.

Contact

Hearewei 16
8856 BT Pietersbierum
info@lytsropta.nl
www.lytsropta.nl

Opzoek naar meer verkooppunten in Fryslân?

Op Eetbaar Fryslân vind je meer dan 250 verkooppunten van lokaal en duurzaam voedsel in Fryslân!