LOCOtuinen Maastricht

LOCOtuinen Maastricht

LOCOtuinen Maastricht zorgt voor een meer duurzame en lokale voedselproductie. Uitgangspunt hierbij is Coproductie: deelnemers krijgen meer verbondenheid met en invloed op de voedselproductie, doordat ze er mede de verantwoordelijkheid voor nemen.

Adres

Oudemolenweg 36

6227 XV Maastricht

Gewassen

LOCOtuinen Maastricht produceert op tuinbouwmatige schaal biologische groente, kruiden, zachtfruit en snijbloemen op een akker van 3 hectare. Er worden minimaal 40 verschillende groentesoorten geteeld, waarbij er per groentesoort een diversiteit bestaat. Zo omvat bijvoorbeeld de slateelt wel 15 verschillende variëteiten. Er worden 12 soorten 1-jarige kruiden geteeld en ongeveer 10 soorten vaste kruiden. Jaarlijks zijn er de 1ste en 2de jaars aardbeien te vinden op  de akker, deze worden meegenomen in de vruchtwisseling. Het kleinfruit-veldje bestaat uit een aanplant kruisbessen, aalbessen en frambozen. Het teeltplan word ingericht naar de mogelijkheden van het seizoen. Er wordt voor gezorgd, dat er een goed afwisselend aanbod beschikbaar komt voor de zelf-oogst. Naast de teelt van groente,  zaaien we groenbemesters voor bodemverbetering en natuurlijke stikstofbinding en zaaien we bijenmengsels om het bijen- en insectenleven te stimuleren.

Hoe werkt het?

Als lid betaal je €25,- jaarlijkse contributie en eenmalig €100,- inleggeld. Het inleggeld wordt gebruikt voor duurzame investeringen in de tuin.

Eerst eens proeven?
Je kunt ook aspirant lid worden! Je betaalt dan in je eerste jaar nog geen inleggeld. Je mag met alles meedoen, maar je mag nog niet stemmen tijdens de algemene ledenvergaderingen. Zo kun je kennis maken met onze coöperatie en onze prachtige tuin.

Groente Abonnement

– 1 pers. oda, circa €6,50 per week p.p.
– 2 pers. oda, circa €4,50 per week p.p.
– 3+ pers. oda, circa €4,00 per week p.p.

Je neemt het abonnement dat past bij de grootte van je huishouden/familie. Je betaalt jaarlijks €230, €325 of €425 voor ongeveer 36 weken oogsten. Je oogst onbeperkt voor je huishouden.

Bloemen Abonnement

5 euro per week voor een biologisch boeket. Je betaalt jaarlijks €102 voor ongeveer 20 weken zelfgeplukte bloemen.

Meer informatie en hoe het werkt bij LOCOtuinen, check hun website!

Contactgegevens

Werkgroepen

LOCOtuinen werkt met enkele enthousiaste en bekwame vrijwilligers! Deze zijn vertegenwoordigd in de volgende werkgroepen: Tuin; Communicatie; Financiën & Administratie.
Wil je meedoen in een werkgroep? We zijn altijd op zoek naar bevlogen mensen die hun modderklontertje willen bijdragen! Neem contact op met: communicatie@locotuinen.nl

Voor vragen over de tuin of oogstdeelabonnementen kun je contact opnemen met Freek Mennen freek@locotuinen.nl

Voor vragen over de bloementeelt of bloemenabonnementen kun je contact opnemen met Roos Mans roos@locotuinen.nl

Voor vragen over lidmaatschap of contributie kun je contact opnemen met administratie@locotuinen.nl

Adresgegevens

Wanweg, tegenover Oudemolenweg 36
6227 XV
Maastricht