Landwinkel de Zandroos

Landwinkel de Zandroos

Deze landwinkel stamt al uit 1950 en is vernoemd naar opa van der Zandt en oma van Roosmalen: de Zandroos. Nu, bijna 70 jaar later, is het bedrijf deels overgenomen door Chris en Christel die samen diversiteit, creativiteit en kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan.

Adres

van Heemstraweg 48

6654 KE Afferden

Landwinkel

De Zandroos is slechts een van de coöperatie Landwinkels die door heel Nederland verspreid zijn. Elke landwinkel is in iets gespecialiseerd en heeft daarmee iets unieks te bieden. Aan de consument, maar ook aan elkaar, want producten worden onderling verhandeld. Het streven van de Landwinkel-coöperatie is om door middel van samenwerking de afstand tussen consument en producent zo klein mogelijk te houden. Door deze bijzondere samenwerking tussen boeren kun je kiezen voor duurzame van lokaal én het gemak van ‘alles-op-één-plek’.

Fruit

Het hele jaar door groeit wordt er fruit geteeld in de tuinen van de Zandroos. Van juni tot juli oogst men kersen, van juli tot half september pruimen, van augustus tot juli appel en van september tot begin mei moeten de peren eraan geloven. Het fruit groeit dus zoals het zou moeten: in eigen seizoen. Bij de teelt worden zo min mogelijk bestrijdingsmiddelen gebruikt. In plaats daarvan zet de Zandroos veel natuurlijkere en mooiere middelen in, zoals roofmijten, torenvalken en lieveheersbeestjes.

Wandelen en proeven

Naast voor mooie producten, kun je bij de Zandroos ook terecht voor activiteiten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een wandeling met aansluitend een verzorgde picknick, een kijkje achter de schermen met wat lekkers of op je dooie gemakje struinen door de boomgaarden? Ga vooral eens langs, de boeren van de Zandroos ontvangen je maar al te graag en laten graag zien wat zij doen.

Openingstijden

Ma-Vrij 9.00 – 18.00
Za 9.00 – 17.00

Meer weten?

Kijk dan op zandroos.nl of op Facebook
E: info@zandroos.nl
T: 0487 514 102