Landgoed Zuylestein

Landgoed Zuylestein

Verse groente en vruchten uit de gerestaureerde 17e-eeuwse moestuin van Zuylestein

Adres

Rijksstraatweg 7-9

3956 CH Leersum

Moestuin

Landgoed Zuylestein werd in 1630 door stadhouder Frederik Hendrik van Oranje-Nassau gekocht. De historische elementen van hoe de moestuin er toen uit zag zijn in ere hersteld; de brede padenstructuur in de juiste verhouding waarop met hoog bezoek werd gewandeld, kleine fruitbomen waar je makkelijk van kon plukken en platte bakken om het seizoen te kunnen verlengen. Wij telen op een vergelijkbare wijze als biologische telers zonder bestrijdingsmiddelen met biologisch zaad en plantgoed. Het hele jaar door met nieuwe en oude technieken.

Er staan 17e-eeuwse groenten die we nu nog steeds kennen: pompoenen, wortels, andijvie, sla, bonen, tijm, basilicum, koriander, kool maar ook courgettes, Nieuw-Zeelandse spinazie, aardpeer en palmkool en aardappelen die er toen nog niet waren.
In de seizoenen staan er appels, moerbei en mispels, aardbeien en in het najaar zijn er leivruchten aan de muren en bessenstruiken.

Verkoop van verse producten

In de landgoedwinkel op Zuylestein wordt de ‘oogst’ van Zuylestein verkocht. Die oogst is gevarieerd: groenten en vruchten uit onze moestuin en boomgaard, eieren van onze kippen, heerlijk varkensvlees, hammen en worsten van onze blije bosvarkens, huisgemaakte jams en diverse voedzame granen, gemalen verpakt of als vloerbroden. Een selectie van onze landgoedproducten is binnenkort ook online te bestellen via onze webshop die in de loop van dit jaar live gaat.

Belevenis

Naast de verkoop van verse producten, biedt Landgoed Zuylestein ook ruimtes voor bijeenkomsten en bruiloften. Maar er zijn ook logeerplekken. Om het Landgoed in je op te nemen, zijn er rondleidingen beschikbaar.

Openingstijden

De landgoedwinkel is te vinden in ‘De Oranjerie’ en op vrijdagen en zondagen geopend van 10.00 tot 16.00 uur.

Contact

Poortgebouw Landgoed Zuylestein
Rijksstraatweg 7-9
3956 CH Leersum
Telefoon: +31 6 37 41 72 41
E-mail:  info@landgoed-zuylestein.nl
Website: landgoed-zuylestein.nl
Of bekijk de Facebook pagina.