Landgoed Velhorst

Landgoed Velhorst

Landgoed Velhorst wil bijdragen aan gezond voedsel en een gezonde bodem voor nu én in de toekomst. Dit doen zij door duurzaam agrarisch beheer voor een positief effect op de biodiversiteit en de natuur. De heerlijke producten die dit oplevert zijn online te koop op de website.    

Adres

Velhorst 6

7241 TB Lochem

Voorbeeldbedrijf

Landgoed Velhorst wil een voorbeeldbedrijf zijn voor duurzame landbouw. Met zorg voor bodem, natuur en landschap en een goed verdienmodel op basis van een korte keten, runnen Arjen en Winny van Buuren het landgoed. Inwoners kunnen daar nauw bij betrokken zijn door Vriend te worden van Velhorst. Met het lidmaatschap krijg je onder andere korting in de online winkel.

In de online winkel zijn vele producten te koop. Variërend van aardappelen en seizoensgroente tot vlees, kaas en kruiden. Er is lamsvlees te koop van het ras Noordhollander, een kruising tussen een Texelaar en een Fins Landras. Het lamsvlees is verwerkt door de biologische slagerij Heinen in Zelhem. De biologische kaas wordt gemaakt van melk van de Jersey koeien van Tanja en Hans Nieuwenburg. De granen die geteeld worden op het landgoed zijn onder andere haver, zomertarwe en triticale. Hiervan worden o.a. muesli, havergrutten, couscous, bulgur en Italiaanse pastasoorten gemaakt.

Contact

Wil je (h)eerlijk eten én bijdragen aan een gezonde bodem, het verhogen van de natuurwaarden en biodiversiteit? Bestellen kan online! Voor de inwoners van Almen is de bezorging gratis!

Landgoed Velhorst
Velhorst 6
7241 TB Lochem

T 06 30 475 578

E info@landgoedvelhorst.nl

I www.landgoedvelhorst.nl