Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt

Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt

Ontdek de uitgestrekte natuur, historische locaties en de bijbehorende producten op dit eeuwenoude familielandgoed in de Betuwe. Ieder jaargetijde is er weer veel te beleven op het landgoed.

Adres

't Klooster 5

4153 RR Beesd

Het landgoed

Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt is een familielandgoed van ruim 900 hectare aan de rand van het Betuwse dorp Beesd. Het is een veelzijdig landgoed met akkers, weilanden, bossen, lanen en grienden. Het landgoed is al sinds 1734 in handen van dezelfde familie. Inmiddels beheert de negende generatie van de familie Van Verschuer het landgoed.

Duurzaamheid en Heerlijkheid Mariënwaerdt gaan hand in hand. Een landgoed dat al 280 jaar in handen is van dezelfde familie en dat vrijwel ongewijzigd is gebleven, móet wel duurzaam worden beheerd. Dit uit zich onder meer in de respectvolle manier waarop er wordt omgegaan met de natuur, het land en alles wat daarop leeft.

Landgoedproducten

De akkerbouw en veeteelt op het landgoed gebeuren biologisch, zonder gebruik van onnodige chemicaliën of medicijnen. De producten van het landgoed zijn in de Landgoedwinkel op Heerlijkheid Mariënwaerd verkrijgbaar.

De landgoedproducten zijn tevens te proeven in het gezellige pannenkoekenhuis De Stapelbakker. Deze is gevestigd in een boerderij aan de rand van het landgoed. Het heeft een zonnige wintertuin, een groot terras, en een natuurspeeltuin.

Tegenover het pannenkoekenhuis ligt proeflokaal Marie. Deze unieke locatie is af te huren voor een vergadering, lunch, high tea, borrel of diner.

Wandelen en fietsen

Het landgoed dient zich als een heerlijke plek om enkele dagen of weken door te brengen. Je kunt er heerlijk wandelen en fietsen. Er zijn vier wandelroutes op het landgoed uitgezet, variërend in lengte. Voor een lekker ommetje langs monumentale panden en mooie vergezichten, maar ook voor een langere tocht. De kortste wandelroute is 2,5 kilometer, de langste 12,5.

Meerdere Rivierenland en ANWB fietsroutes komen over landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt. Zij laten je de Betuwe op z’n best zien, vooral in het voor- en najaar, als de fruitbomen het beeld bepalen.

Contact

’t Klooster 5
4153 RR Beesd

info@marienwaerdt.nl
Tel. Landgoedwinkel: 0345 – 68 44 49
Tel. Stapelbakker: 0345 – 61 89 01

Openingstijden

De Stapelbakker
Elke dag van 10.00 tot 20.00 uur.

De Landgoedwinkel
Ma t/m do: 10.00 – 18.00 uur.
Vr en za: 10.00 – 19.00 uur.
Zo: 10.00 – 18.00 uur.

Ga voor meer informatie naar www.marienwaerdt.nl.