Landgoed Bleijendijk – 24/7 biologische winkel

Landgoed Bleijendijk - 24/7 biologische winkel

Landgoed Bleijendijk is een historisch, particulier natuur- en stiltegebied in Vught. Ze verkopen er verschillende soorten producten afkomstig van het landgoed via de eigen winkel op het erf, die 24/7 open is, en via de webshop.

Adres

Bleijendijk 2

5261 NL Vught

Ambachtelijke werkwijze

Bleijendijk heeft een aantal belangrijke pijlers, te weten accommodatieverhuur ten aanzien van bewustzijnsontwikkelingsprocessen en recreatie in stilte, de natuureducatie, de biologisch tuinderij, de biologische boerderij en het bos- en natuurbeheer. Daarnaast wordt er gewerkt aan het opzetten van verschillende ondernemingen waar op ambachtelijke wijze diverse landgoedproducten worden geproduceerd zoals zuivelproducten van de biologische melk van Boerderij Bleijendijk, honing, en vleesspecialiteiten.

Met alle producten zoekt Bleijendijk de integratie met de rest van het landgoed. Zo zal de kaas verrijkt worden met de kruiden en noten van het landgoed en wordt de yoghurt verrijkt met het fruit.

24/7 zelfservice boerderijwinkel

Op Landgoed Bleijendijk wordt verder gewerkt aan het vergroten van het assortiment aan landgoedproducten afkomstig van het landgoed zelf. Inmiddels is er al honing, appel- en appel-perensap, vleesspecialiteiten, jonge, belegen en oude kaas te verkrijgen in de 24/7 zelfservice boerderijwinkel. Om 24/7 toegang te krijgen tot deze winkel, is een éénmalige aanmelding noodzakelijk bij boer Rob. Van hem krijg je een elektronische sleutel waarmee je voortaan zelf kunt winkelen!

Stevige koeien

De kudde koeien bestaat tegenwoordig uit het sterke Franse dubbeldoel ras Montbéliarde koeien die bijna altijd buiten lopen. Het zijn grote stevige koeien, die heerlijke melk geven, maar ook voor goed vlees van hoge kwaliteit leveren.

In de biologische slagerij van Ginhoven te Tilburg bereiden ze op ambachtelijke wijze eerlijke producten voor Bleijendijk. In de worstmakerij wordt geen gebruik gemaakt van toevoegingen zoals smaakversterkers en E-nummers. De biologische kaas is tevens gemaakt zonder E-nummers en met vegetarisch stremsel. Ook zitten er geen smaakversterkers en/of kleurstoffen in. De biologische melk van Boerderij Bleijendijk wordt verkaasd bij Biokaas Kinderdijk.

Biologisch fruit & honing

De biologische appels en peren in het pure sap van Landgoed Bleijendijk zijn afkomstig uit de boomgaard die centraal is gelegen op het landgoed. Imkerij Bleijendijk heeft een biologische certificering in voorbereiding en voldoet op bijna alle punten aan de eisen hiervoor. Bij deze biologische certificering staat dierenwelzijn, traceerbaarheid en duurzaamheid centraal.

Contact

Bleijendijk 2
5261 NL Vught

boerderijwinkel@bleijendijk.nl
Tel: 06-5355 9499

Ga voor meer informatie naar www.bleijendijk.nl.