Kaasboerderij Doruvael

Kaasboerderij Doruvael

Met grote dosis nieuwsgierigheid, uitvindersgeest en vooral ambachtelijk vakmanschap hebben Ad en Ans Vlooswijk en hun zoon Jirco uit Montfoort de Le Petit Doruvael ontwikkeld. Naast kaasboerderij in het Groene Hart zijn ook de dochters actief op het bedrijf; Bianca runt de kaaswinkel op de boerderij en heeft tevens een kaas- en delicatessezaak in Oudewater, Patricia zorgt voor reuring op de boerderij met haar zorgboerderij en theetuin.

Adres

Blokland 95

3417 MR Montfoort

Kaasboerderij Doruvael

Op Kaasboerderij Doruvael in Montfoort wordt een bijzonder kaasje gemaakt: een zachte roodbacteriekaas ‘Le Petit Doruvael’. De naam is ontleend aan Kaasboerderij Doruvael en betekent: DOor RUilverkaveling VAn ELders.

De kaas wordt gemaakt van de melk van 100 melkkoeien van het bedrijf. Kaasboerderij Doruvael draagt het milieu, de natuur en het landschap een warm hart toe. Zij gebruiken zo min mogelijk kunstmest om zonder milieubelasting toch een goede grasproductie te bereiken. Ook zijn ze lid van een agrarische natuurvereniging en doen ze aan weidevogels bescherming.

 

Theetuin Doruvael Buitenzorg

Op de boerderij wordt tevens dagbesteding geboden aan zowel jongeren als volwassenen met een verstandelijke-, lichamelijke- of psychische beperking.

In de maanden april t/m september is ook de theetuin open. Hier verzorgen zij met de deelnemers in de zomermaanden koffie, thee, lunch en zelfgemaakte lekkernijen op het terras. www.doruvael-buitenzorg.nl

Boerderijwinkel

De winkel van Doruvael heeft een breed assortiment ambachtelijke boerderij- en streekproducten die zoveel mogelijk afkomstig uit de regio afkomstig zijn (met Groene Hart Keurmerk). Met als grootste afzet product hun eigengemaakt boerderij kaas en hun befaamde Le Petit Doruvael.

Contact

Kaasboerderij Doruvael
Blokland 95
3417 MR Montfoort
06 13 013 654

E-mail: info@doruvael.nl

Website: https://www.doruvael.nl www.hetkaasmeisje.nl, www.doruvael-buitenzorg.nl

Openingstijden winkel: vrijdag en zaterdag 09.00 – 16.00 uur

Openingstijden theetuin: dinsdag tm vrijdag van 10.00 tot 16.00