Kaasboerderij De Marlannen

Kaasboerderij De Marlannen

Wij zijn een boerenbedrijf met 35 koeien, jongvee en kalfjes. Verder hebben we een koppeltje kippen, minimaal 8 poezen en een hond.

Adres

Humaldawei 40

9124 ER Jouswier

Ons bedrijf

Ons bedrijf is ruim 25 hectare groot en de weiden liggen naast en achter de kaasboerderij met winkel.. Ideaal om de koeien zo veel als maar kan buiten te laten lopen.
Deze weiden vormen een van de grootste grutto-broedplaatsen van Europa. Het oude greppellandschap met z’n van eeuwen terug daterende natuurlijke niveauverschillen wordt  zo veel als mogelijk in stand gehouden. ’s Zomers grazen hier de koeien.  Met als gevolg dar er een plaatselijke plantenrijkdom is met meer dan 75 soorten aan grassen en kruiden. Wij willen zo veel mogelijk zelfvoorzienend zijn in ons bedrijf : géén kunstmest, krachtvoer van eigen boerderij, kalfjes krijgen – nadat ze eerst een poos bij de moederkoe hebben gelopen – eigen koemelk te drinken en géén water aangelengd met melkpoeder. We hebben ook stieren van eigen koeien, minimaal 2, tussen de kudde. En de koeien houden hun horens.

Géén gesleep met producten van overzee of genetisch gemanipuleerd veevoer (soja , mais). En uiteraard géén kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen. Zo houden we de kringloop gesloten. Wij zijn aangesloten bij het weidevogelboerennetwerk van de Vogelbescherming.

Onze kaas

Op onze kaasboerderij in Jouswier wordt de melk die de koeien produceren op ambachtelijke wijze tot kaas verwerkt. De koemelk wordt niet ontroomd en niet gehomogeniseerd, zodat er niets van het karakteristieke aroma verloren gaat. Mede door de grote variatie in vegetatie heeft onze koemelk en de kaas een veel vollere smaak dan andere boerderijkazen. Wij pasteuriseren de melk voordat we het bewerken. Verder maken we diverse soorten kruidenkazen: – met komijn – basilicum en verse knoflook – mosterdzaad – tuinkruiden (o.a. brandnetel, bieslook) – een Italiaanse melange van o.a. peper, paprika – zeeaster ( wat bij ons in de weilanden groeit en bloeit) – Friese nagelkaas – fenegriek , een klaversoort die de kaas een nootachtig smaakje geeft.

Onze winkel

Naast ons assortiment eigen kaas hebben we ook veel biologische kaas, zuivelproducten en eieren van biologische boeren uit de regio.

Verkoop in onze eigen boerderijwinkel open van 10 uur tot 13 uur en van 15 uur tot 20 uur. Vrijdag en zondag gesloten.

Contact

Humaldawei 40
9124 ER Jouswier

E-mail: marlannen@live.nl
Tel.: 0519 241 590
Website: www.marlannerkaashuis.nl
Facebook: https://www.facebook.com/Marlannen/

Opzoek naar meer verkooppunten in Fryslân?

Op Eetbaar Fryslân vind je meer dan 250 verkooppunten van lokaal en duurzaam voedsel in Fryslân!