Imkerij BEEing Pure

Imkerij BEEing Pure

De kleinschalige imkerij BEEing Pure ligt in het Limburgse heuvelland. Passie voor de bijen en hun honing staat hier voorop. Ze geloven in de puurheid van honing en maken dankbaar gebruik van alles wat het Limburgse land te bieden heeft.

Adres

Wiegersweg

6247 NB Gronsveld

De imkerij

BEEing Pure is gestart door Kenny Essers (Maastricht, 1984), toen een van de jongste professionele imkers van Nederland. Tijdens zijn opleiding tot herborist, waar hij leerde over de geneeskrachtige eigenschappen van planten, ontdekte hij zijn fascinatie voor bijen. “Hoe duizenden bijen als één superorganisme samenwerken om hun doel te bereiken, blijft ongelofelijk”, zegt Kenny.

De bijen doen het meeste werk. In het Limburgse heuvelland verzamelen ze nectar om er vervolgens in de bijenkasten van BEEing Pure honing van te maken. Na het koud slingeren is de honing klaar. Ze maken de honing puur zonder toevoegingen van suiker. Ze werken met de grootste zorg aan de producten om een zo zuiver mogelijk natuurproduct te leveren. Ook de noten die in de producten worden gebruikt, zijn afkomstig uit de omgeving.

De honing

Wat ze bij BEEing Pure allemaal maken? Of beter gezegd: wat maken de bijen? Ze maken verschillende soorten honing, van pure Limburgse honing en smeuïge crèmehoning voor op de boterham tot raathoning en honing met noten.

Daarnaast maken ze propolis tinctuur, een natuurlijk geneeskrachtig middel die door bijen wordt verzameld en die sinds de oudheid door de mens wordt gebruikt. Propolis heeft een sterke antibacteriële, schimmeldodende en antivirale werking en wordt zowel inwendig als op de huid gebruikt.

Contact

Wiegersweg
6247 NB Gronsveld

info@BEEingPure.nl
Tel: +31 (0)6 51 37 69 40

De markt

BEEing Pure staat elke woensdag van 08.00 tot 13.00 uur op de weekmarkt in Bilzen en op vrijdag van 09.00 tot 15.00 uur op de weekmarkt in Maastricht. Ook staan ze op evenementen en streekmarkten.

Kijk voor meer informatie op www.beeingpure.nl.