IJsboerderij de Onnerpolder

IJsboerderij de Onnerpolder

Bij IJsboerderij de Onnerpolder kan je midden in een prachtig natuurgebied komen genieten van een heerlijk zelfgemaakt ambachtelijk ijsje, gemaakt van melk van de koeien die een groot gedeelte van het jaar in de wei staan.

Adres

Dorpsweg 6

9755 PE Onnen

Het ijs

Het ijs van IJsboerderij de Onnerpolder is gemaakt van weidemelk van de eigen koeien. Deze koeien staan het grootste gedeelte van het jaar in de weiden van het unieke natuurgebied de Onnerpolder.

De melk van de koeien wordt na het melken gepasteuriseerd (verhit) en verwerkt tot ijs in de ambachtelijke ijskeuken. De ijskeuken voldoet aan alle kwaliteit- en hygiƫne maatregelen volgens de richtlijnen van het COKZ (centraal orgaan kwaliteitsaangelegenheden zuivel). Kom daarom snel eens langs en geniet van een lekker ambachtelijk ijsje!

De Onnerpolder

Ten westen van het Zuidlaardermeer parallel aan de hondsrug ligt de Onnerpolder. De Onnerpolder is een uniek natuurgebied in Groningen waar de boer samen werkt met de natuur. Door deze samenwerking houden ze bij de IJsboerder de weidevogel in stand en proberen ze, met succes, diverse soorten weidevogels terug te brengen naar dit gebied. Dit doen zij samen met Collectief Groningen West. Daarnaast zijn ze bij de IJsboerderij ook nog zelfvoorzienend wat betreft de opwekking van stroom. Een mooie duurzame aanbieder dus!

Contact

Dorpsweg 6
9755 PE Onnen

info@ijsboerderijdeonnerpolder.nl
Tel: 06-28270534

Openingstijden

Do t/m zo: 11.00 – 17.00 uur.