IESSEL Cider

IESSEL Cider

IESSEL Cider produceert natuurciders met een droge, friszure smaak en een klein prikkeltje. De ciders zijn gemaakt van 100% vers ongepasteuriseerd sap zonder kunstmatige toevoegingen door Rob en Marin bij Klooster Sion in Diepenveen. Ze gebruiken voor de cider fruit van tientallen oude appel- en perenrassen die je nog vindt in de hoogstamboomgaarden langs de IJssel.

Adres

Vulikerweg 6

7431 PJ Diepenveen

IESSEL ciderij

De cidermakers van de IESSEL ciderij zijn Marin van Sprang en Rob le Rutte. Hun passie voor duurzaam beheer van hoogstamboomgaarden vormt het fundament van de IESSEL ciderij. Beiden zijn vrijwilliger bij het beheer van hoogstamboomgaarden in de streek via de hoogstambrigade in Deventer en Rob is daarnaast ook secretaris van de stichting IJsselboomgaarden.

Behoud van boomgaarden en oude rassen

Marin en Rob willen met IESSEL Cider hoogstamfruit uit de IJsselstreek tot waarde brengen en op die manier de boomgaarden en de daarin aanwezige oude rassen helpen te behouden. Het gaat om oude rassen met bijzondere smaken die je niet zomaar zult tegenkomen in de supermarkt.

Cider maken

Na zorgvuldige selectie van het fruit wordt het vermalen en geperst tot 100% puur vers sap. Het sap vergist in vaten: wild of met toegevoegde gist. De cider rijpt minstens 6 maanden in het vat. Daarna wordt het gebotteld en nog eens twee maanden gerijpt, en als het even kan nog veel langer. Het resultaat? Een eerlijke, droge cider met 6 tot 7 % alcohol. Naast de ‘normale’ appelcider is er ook appelcider gerijpt op houten eiken vaten, een (kwee)perencider en een biercider.

Verkooppunten

De cider van IESSEL Cider is op meerdere plekken in de IJsselstreek (Overijssel en Gelderland) te verkrijgen, zowel bij slijterijen, (boerderij)winkels als streekmarkten.

Contact

Vulikerweg 6
7431 PJ Diepenveen

info@iesselcider.nl
Tel: 06-45604811

De ciderij is te bezoeken op afspraak. Kijk voor meer informatie op www.iesselcider.nl.