Hof de Eendragt

Hof de Eendragt

In de polders bij Terneuzen, aan de voet van de Westerscheldedijk, kun je de koeien van Hof de Eendragt ontspannen zien struinen door de weilanden en de varkens genoeglijk zien wroeten in de voortuin.

Adres

Eendragtweg 8

4543 PL Zaamslag

De dieren en het vlees

De dieren op Hof de Eendragt leven in een natuurlijke leefomgeving. Dit betekent dat de varkens en koeien voornamelijk buiten lopen, rond de boerderij en in de natuurgebieden in de buurt.  De voeding is gevarieerd en komt zoveel mogelijk uit de omgeving. Zo krijgen ze aardappels en tarwe uit de Zeeuwse klei. De dieren krijgen geen antibiotica, behalve als een dier echt ziek is en bijvoorbeeld een ontsteking heeft.

Hof de Eendragt verkoopt het vlees van de koeien en varkens in pakketten, maar ook los. Meer daarover lees je op hun site.

Natuurbeheer

De varkens van Hof de Eendragt spelen ook een rol bij het bevorderen van biodiversiteit op bedrijventerreinen. Geen voor de hand liggende combinatie, maar in de Kanaalzone tussen Gent (BE) en Terneuzen kun je ze tegenkomen op het terrein van de kunstmestfabriek. Ze helpen daar mee in de strijd tegen de Japanse duizendknoop. Ze eten de planten niet maar woelen wel steeds de grond om. Hierdoor raakt de plant uiteindelijk uitgeput en kan die zich niet meer verspreiden. Daar kan geen tuinman tegenop!

Contact

Maatschap Hof de Eendragt
Eendragtweg 8
4543 PL Zaamslag

Telefoon: 0115 481 528
Website: www.hofeendragt.nl

Openingstijden

Bestellen van vlees kan via de website. Ophalen is op zaterdagmorgen of op afspraak.