Hoeve Hoogland

Hoeve Hoogland

Hoeve Hoogland is een kleinschalige community. Hier vinden mensen een beschermde plek om onder begeleiding hun dag zinvol te besteden. Door de kleinschaligheid zijn de oprichters van Hoeve Hoogland open en betrokken met hun deelnemers. De medewerkers en deelnemers bedenken samen welke koers de Hoeve vaart: een coöperatief concept dus!

Adres

Landyk 2

9289 LE Drogeham

Een ‘ouderwets keuterijtje’

Zo noemt Hoeve Hoogland zichzelf. Het is een gemengd bedrijf waar met verschillende producten wordt gewerkt. Daarbij staat telen op een duurzame manier en met respect voor natuur centraal. Dat betekent dat er in de kweek van de groenten dus geen kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. Wel zo zuiver! Om de grond toch wat te verrijken wordt er gebruik gemaakt van compost of mest van eigen dieren.

Hoeve Hoogland heeft dus zowel groenten als dieren. Melk van eigen geiten wordt gebruikt om rauwmelkse Goudse kaas, zachte geitenkaas, yoghurt en kefir te maken. Naast geiten houdt de Hoeve ook Dexter koeien. Dit is het kleinste runderras dat bestaat, de dieren worden maar 1 meter hoog. Een paar keer per jaar heeft Hoeve Hoogland rundvlees van deze koeien. Tot slot is er een wisselend aantal kippen dat in de lente en zomer voor eieren zorgt, en in de winter voor verse kippensoep.

Hulpverlening

Erik en Annegreet van Hoeve Hoogland hebben een brede ervaring in het welzijnswerk: van sociale opvang en psychiatrie tot werken met jongeren die een autistische denkstructuur hebben. Daarom biedt de Hoeve zo’n 5 (tot 7) dagbestedingsplekken. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de kwaliteiten en mogelijkheden van de deelnemers en wordt rekening gehouden met hun eigen tempo en wensen. Zo zorgt Hoeve Hoogland niet alleen voor natuur, maar ook voor mens.

Onderwijs

Daarnaast is Hoeve Hoogland een erkend leerbedrijf die zich in zet voor jongeren van het voorgezet speciaal onderwijs en praktijkonderwijs. Daarbij wordt gericht op jongeren die vanuit deze opleiding nog geen aansluiting hebben op de arbeidsmarkt en mbo’ers die thuis zitten door psychische of sociale belemmeringen.

Leensysteem

Bij Hoeve Hoogland wordt gewerkt met een leensysteem voor leden. Daarbij kan je met elk budget meedoen. Je verstrekt de hoeve een renteloze lening. In de looptijd van deze lening wordt deze in natura terugbetaald. Je krijgt dus vers en eerlijk voedsel terug. Zo weet de Hoeve precies hoeveel er verbouwd moet worden en hoeven ze niets weg te gooien. De producten worden bezorgd binnen een straal van 30 km. Elke week ontvang je als lid een e-mail met wat er geproduceerd en geoogst gaat worden en welke prijs ervoor gerekend wordt. Zo kun je zelf bepalen wat je per week wilt afnemen.

Meer weten?

Wil je meeproeven van al het lekkers en moois dat Hoeve Hoogland te bieden heeft? Of wil je graag meer weten? Vul dan het contactformulier in en ontvang alle informatie over het lidmaatschap!

Of kijk op www.hoevehoogland.nl