Hoeve de Heivelden – Biologisch fruit

Hoeve de Heivelden - Biologisch fruit

De boomgaard van Hoeve de Heivelden staat vol met geweldig lekker biologisch fruit. Van peren tot appels en van kersen tot pruimen. In Boekel vind je veel oude appelrassen die je tegenwoordig bijna nergens meer ziet.

Adres

Het Goor 4

5427 PH Boekel

Balans tussen efficiëntie en natuur

Hoeve de Heivelden zoekt elke dag naar een balans tussen het efficiënt telen van fruit en een prettige en biodiverse omgeving. Zo is er een hoogstam appelboomgaard aangeplant en wordt een groot deel van de grond gebruikt voor de groei van wilde bloemen als voedsel en schuilplaats voor insecten. Verder is er een enorm bijenhotel, een broedplek voor de torenvalk en zijn er ouderwetse telefoonlijnen voor zwaluwen om op te zitten. Ook vind je er hazen, fazanten en soms de patrijs. Je ziet er duiven, valken, buizerds, muizen, meerkoeten, groene spechten, vleermuizen en heel veel insecten. Biodiversiteit is hier dus alom vertegenwoordigd!

Winkel en automaat

Hoeve de Heivelden verkoopt de eigen biologisch geteelde producten in de winkel en via een automaat. Van knapperige appels tot  sappige peren en van zoete kersen tot volle pruimen. Ook maken ze appelsap van eigen fruit en kan je er terecht voor eieren.

Met zorg voor mensen

Hoeve de Heivelden biedt kleinschalige dagbesteding aan mensen die tijdelijk of voor langere tijd niet mee kunnen komen op de arbeidsmarkt. Deze dagbesteding is altijd gericht op de persoonlijke ontwikkeling. Een doel kan zijn om te herstellen of re-integreren, maar het kan ook zijn dat iemand een plek zoekt waar hij of zij zich voor langere tijd gewaardeerd kan voelen.

De mensen die er werken krijgen de kans om naar eigen niveau en belastbaarheid mee te werken in het fruitbedrijf om zo in een echte arbeidssituatie te groeien en te ontwikkelen. De dagbesteding is speciaal voor mensen die graag buiten actief zijn. Mensen die houden van groen en van natuur. Mensen die ondanks hun beperking graag meewerken in een écht arbeidsproces.

Contact

Het Goor 4
5427 PH Boekel

Neem contact op via het formulier op de website of stuur een mail naar mail@hoevedeheivelden.nl.

Openingstijden

Vr: 14.00 – 17.00 uur.
Za: 10.00 – 13.00 uur.

De winkel is vanaf maart tijdelijk gesloten maar gaat in de zomer weer open. De automaat is dagelijks geopend tussen 09.00 en 18:00 uur.

Kijk voor meer informatie op www.hoevedeheivelden.nl.