Hoeve De Bonte Bentheimer

Hoeve De Bonte Bentheimer

Hoeve De Bonte Bentheimer is een bijzondere boerderij met scharrelvarkens die vrij in de wei lopen, en naar binnen kunnen als ze dat willen om lekker in het stro te slapen of om te eten. Daarnaast vind je er een boerderijwinkel, kippen, en veel zeldzame huisdieren, die bij Ron en Majola van De Bonte Bentheimer weer hun plekje op de boerderij krijgen, met de functie zoals die oorspronkelijk was.

Adres

Kappersweg 3

6956 CC Spankeren

Biologisch boeren

Sinds maart 2019 is Hoeve De Bonte Bentheimer is aangemeld bij Skall, het controlerend orgaan in Nederland voor de biologisch werkende boeren en verkopers van producten. De varkens worden verzorgd als een god in Frankrijk, en hebben vrij toegang tot het biologische voer in de stal. Ook hebben de varkens een buitenuitloop die vele malen groter is dan de verplichte afmeting. Ze kunnen heerlijk wroeten in de wei en en zoelen in de modder, en hebben een heerlijk bed van stro. Ze kunnen 24 uur per dag zelf bepalen wat ze willen doen. Vanaf 27 september mag De Bonte Bentheimer haar eerste officiƫle biologische vlees verkopen.

Zeldzame huisdieren

De Bonte Bentheimer staat naast het Nederlands landvarken bekend als zeldzaam huisdier. Dit zijn beide rassen die bij het levend erfgoed van Nederland horen, waar de boerderij graag een bijdrage aan wil leveren. In Nederland worden behoorlijk veel boerderij dieren met uitsterven bedreigd door dat er veel dieren gekruist worden om bepaalde eigenschappen aan te passen aan de moderne tijd.

Boerderijwinkel RonRon

In boerderijwinkel RonRon (knor knor op z’n Frans) kun je het heerlijke vlees van de Bonte Bentheimers kopen. Daarnaast biedt de winkel alle producten die de boerderij brengt, zoals eieren van de scharrelende kippen, onbespoten aardbeien, en in de toekomst ook appels, peren en aardappelen.

Openingstijden winkel

Ma – Za 10:00 tot 15:00 uur
Vr 17:00 – 20:00 uur

Meer weten?

Ga dan naar scharrelvarken.info