Het Kruidenrijk – Biologische kruidentuin

Het Kruidenrijk - Biologische kruidentuin

Het Kruidenrijk is een kleinschalig, educatief en productief biologisch kruidenbedrijf met een eigen kruidentuin en tuinwinkel in Haaren.

Adres

Kapelweg 9

5076 TK Haaren

Het Kruidenrijk

Bij het Kruidenrijk verbouwen ze in de eigen tuin maar liefst 60 verschillende soorten geneeskruiden op een ecologische manier. Er wordt volgens de biologische methode gewerkt en dat betekent geen synthetische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. De kruiden worden met veel zorg en aandacht geoogst, gedroogd, verkleind en verwerkt tot een groot aantal gezonde kruidenproducten. En dit gebeurt allemaal met de hand!

De kruidentuin is zo aangelegd dat het voor de mens, dier en kruid een aangename en plezierige plek is om te zijn. De eindproducten worden verkocht in de tuinwinkel en webwinkel. Over een aantal jaar hopen ze tevens een klein voedselbos te beginnen op het terrein.

Duurzaamheid

Ook over energieverbruik heeft het Kruidenrijk gedacht. Hun energiegebruik wordt in grote mate gedekt door windenergie van de windmolen en door het gebruik van 21 zonnepanelen, die aan het net leveren waarmee dan weer de kruiden worden gedroogd. De kooldioxide uitstoot wordt geheel gecompenseerd door de houtwal en een autoverzekering die uitstoot compenseert door elders bomen te planten.

Scholing

Wil je meer leren over kruiden en de geneeskrachtige wijze ervan? Dan kan je ook bij het Kruidenrijk terecht. Ze geven scholing over geneeskruiden in diverse cursussen en workshops. Ook kun je de 4-jarige Vakopleiding Kruidengeneeskunde doen. Deze is ingedeeld in modules van 2 jaar, die te volgen is in Haaren, Amsterdam en in Oosterblokker. Ook hebben ze een kruidenboek samengesteld “Signatuur en Eigenschappen van Kruiden” waarin op een overzichtelijke en praktische manier hun kennis van kruiden beschreven wordt.

Contact

Kapelweg 9
5076 TK Haaren

info@kruidenrijk.nl
Tel: 06 – 33 66 33 57

Openingstijden tuinwinkel

Ma t/m woe en vr: 09.30 – 16.30 uur.
Do: 09.30 – 17.00 uur.
Za: 09.00 – 16.30 uur.

Wil je de kruidentuin bezoeken? Raadpleeg dan eens de website voor de open tuin dagen.

Meer informatie over het Kruidenrijk vind je op www.kruidenrijk.nl.