Herenboeren Utrecht Oost

Herenboeren Utrecht Oost

Op een deel van de grond van zorgboerderij Nieuw Bureveld in De Bilt start begin 2020 Herenboeren Utrecht Oost

Adres

Universiteitsweg 1

3732 HX De Bilt

Herenboeren Utrecht Oost

Op een deel van de grond van zorgboerderij Nieuw Bureveld in De Bilt start begin 2020 Herenboeren Utrecht Oost. Dirk-Jan Stelling en Martine Wismeijer, eigenaren van boerderij Nieuw Burenveld, werden benaderd door de coöperatie Herenboeren Utrecht Oost of zij grond aan hen wilde verpachten, en dat gaat nu gebeuren!

Een Herenboerderij is een duurzaam opererend, kleinschalig coöperatief gemengd bedrijf. De consumenten die herenboer willen worden, kunnen een certificaat kopen waarmee zij mede-eigenaar van een herenboerderij Utrecht Oost worden. Inmiddels hebben ruim 150 mensen zich aangemeld, genoeg om te starten met Herenboeren Utrecht Oost!

Op de Herenboerderij zal zowel vee gehouden worden als groente en fruit verbouwd. Iedereen die lid wordt van de coöperatie, legt eenmalig 2000 euro in. Met het geld wordt het land opnieuw ingericht, fruitbomen gekocht en vee aangeschaft. Daarnaast gaan we uit van een lidmaatschapsgeld van 10 euro per persoon per week. Voor 40 euro per persoon per maand heb je dus verse groenten, fruit en vlees.

Gemengd bedrijf

Herenboeren Utrecht Oost wordt, net zoals de andere Herenboeren, een gemengd bedrijf, terwijl de trend is dat boeren zich specialiseren. De huidige bestaande tuinderij zal fors worden uitgebreid zodat er veel meer groenten verbouwd kunnen worden

Een gemengd bedrijf is veel beter voor de biodiversiteit, mede omdat er biologische wijze geboerd gaat worden. De nadruk ligt niet op zoveel mogelijk produceren, maar juist om aan de behoefte van de tweehonderd leden te voldoen. Mocht er wat over blijven, dan gaat dat naar de voedselbank.

Contact

Ook Herenboer worden en wekelijks groente, fruit en vlees vers van het land halen? Dat kan nog bij Herenboeren Oost Utrecht!

Meer informatie of aanmelden ga naar de website.