Herenboeren Lingezegen

Herenboeren Lingezegen

Bij Herenboeren Lingezegen wordt eten eerlijk geproduceerd: met respect voor de boer, de dieren en de natuur. Als lid ben je mede-eigenaar van deze coöperatieve boerderij. Door de boeren wordt, samen met de leden, gezorgd voor gezond en lokaal voedsel.

Adres

Breedlersestraat 6A

6662 NP Elst

Coöperatieve boerderij: samen aan de slag

Herenboeren Lingezegen is een plek waar het goed toeven is voor mens en dier. Een plek waar duurzaam, puur en eerlijk voedsel (groenten, aardappelen, fruit, eieren en vlees) wordt geproduceerd. We doen dat straks voor pakweg 300 leden. Dat zijn zo’n 500 monden om te voeden. In Lingezegen zijn twee boeren verantwoordelijk voor het werk op de boerderij. De leden helpen zo veel mogelijk mee. Alle productie is van een hoge kwaliteit en zo duurzaam mogelijk geproduceerd. De prijs is vergelijkbaar met die van voedsel in de supermarkt. Iedere week haal je jouw deel van de oogst op bij de boerderij.

Met zorg voor bodem en biodiversiteit

We werken natuur gedreven. Dat doen we door op alle fronten rekening te houden met de natuur en de milieuaspecten van duurzame productie. Door de boerderij optimaal in te richten en de natuur te sparen en te verzorgen. Uiteindelijk moet dat leiden tot een landbouw die nauwelijks belastend is, maar juist zorgt voor verbetering van de biodiversiteit op het land. Zorg voor de bodem staat hierbij centraal. Er worden geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruikt. De oogst wordt geproduceerd voor de leden, afkomstig uit de regio én er vindt uitwisseling plaats met gelijkgestemde regionale bedrijven.

Meer informatie

Herenboerderij Lingezegen bevindt zich in Park Lingezegen aan de Breedlersestraat 6a te Elst.

Er is nog plek voor enthousiaste mede-eigenaren van deze coöperatieve boerderij. Wil jij graag goed eten en meehelpen met het duurzaam produceren van je voedsel? Kijk dan op de website van Herenboeren Lingezegen. Er wordt ook gezocht naar een locatie voor een Herenboerderij nabij Nijmegen.

Wil je meer weten over Herenboerderijen in Nederland? Kijk op deze website of bekijk het filmpje hier naast.