Heining & Hoef – 100% biologische huttentutolie

Heining & Hoef - 100% biologische huttentutolie

De biologische boerderij Heining & Hoef ligt op de grens van Breda en Teteringen. Om de velden staan bloemrijke akkerranden. De bijen die eropaf komen zijn dol op de bloemetjes van de huttentut, waar 100% biologische olie van wordt gemaakt.

Adres

Galgestraat 14

4847 TE Teteringen

Ritme van de natuur

De biologische boerderij Heining & Hoef is een familiebedrijf en bezit, pacht en beheert akkerbouwpercelen in en rondom Teteringen. Hier kunnen de koeien nog naar hartenlust genieten van vers gras in de wei. De activiteiten op het land zijn afgestemd op het ritme van de natuur, zodat er tijdens het broedseizoen niet wordt gemaaid. De weidevogels varen en vliegen hier wel bij.

De teelt van biologische gewassen voorziet het eigen en andermans vee van voer voor de winter. De bloemrijke akkerranden trekken legio insectensoorten aan, en daarmee ook vogels, en ze zien er vooral kleurrijk uit.

Op het landgoed lopen Brandrode runderen, een oud Nederlands ras, schapen en varkens. In de Vuchtpolder beheert Heining & Hoef een deel van de percelen. Ook daar houdt het vee het gras in de natuurpercelen kort. De biologische en extensieve veehouderij nodigt vele weidevogels, waaronder de kievit en de grutto, uit om hier te nestelen.

Bloemrijke akkerranden

Heining & Hoef vindt het heel belangrijk om een bijdrage te leveren aan biodiversiteit in de land- en akkerbouw. Daarom zaaien ze om de velden bloemrijke akkerranden. Dit stimuleert insectenrijkdom. De bijen die eropaf komen zijn dol op de bloemetjes van de bloeiende huttentut! Vele vogelsoorten komen weer op de insecten af. Zo helpen ze een hele voedselketen, en de bloemenweelde ziet er ook nog eens prachtig uit. Omdat ze de huttentut in regio Breda telen én verwerken, maken ze een minimaal aantal kilometers. Hierdoor is de ecologische voetafdruk bijna nihil.

100% biologische Huttentut olie

Brabantse Huttentut olie is gecertificeerd 100% biologisch en 100% plantaardig. Er wordt dus geen enkele kunstmatige substantie gebruikt om groei te bevorderen, onkruid tegen te gaan of ongedierte te bestrijden voor, tijdens of na de teelt.

De olie is uniek van smaak. Logisch, want het is geen olijfolie, zonnebloem- of koolzaadolie. In de mond is de olie zacht, aards en boterig van smaak, die lang en aangenaam blijft duren. De olie kan bijvoorbeeld worden gebruikt in pompoensoep, bij asperges of bij kaasblokjes als borrelhapje.

Alle verkooppunten bij jou in de buurt vind je op de website.

Contact

Galgestraat 14
4847 TE  Teteringen

bioboer@heiningenhoef.nl
Tel: +31 (0)6 201 986 14

Ga voor meer informatie naar www.heiningenhoeve.nl.