Grebbeveld Schapen & zo

Grebbeveld Schapen & zo

Adres

Langesteeg 21

6721 NB Bennekom

De schaapskuddes

Clemens en Marjel hebben sinds 2012 een schaapskudde, sinds 2016 twee, en sinds 2018 nóg een erbij. De schapen grazen in natuurgebieden en op dijken tussen Wolfheze en Den Dolder. Ze lammeren af in de stal in Bennekom. Het schapenras is een streekras: het Veluwe Heideschaap. Je herkent ze aan hun kromme neus, smalle bouw, hoge poten en lange staart. Ze werden oorspronkelijk gehouden voor hun mest, maar leveren gelukkig ook heerlijk vlees. En prima viltbare vachten!

Natuurbeheer

De schapen beheren natuur op de Zuid-Veluwe en de Utrechtse Heuvelrug, tussen april en december. De schapenkuddes zijn er om de heide te onderhouden. Als je niet zou grazen, groeit die heide binnen de kortste keer vol met bos. Verder is veel heide vergrast doordat er te veel stikstof uit de lucht op neerslaat. De schapen zijn er heel goed in om dat gras tussen de heide uit te knabbelen.

Grebbewinkel

Naast graascapaciteit leveren schapen ook vlees en wol. In de Grebbewinkel wordt worden onder andere lamsvlees, viltvachten en leuke cadeaus verkocht.

Activiteiten

Grebbeveld organiseerd regelmatig wol- en viltworkshops. Ook is er elk jaar ‘lammetjesdag’ waar je kennis kan maken met de pasgeboren lammetjes in Bennekom. Kijk op de website voor actuele informatie.

Openingstijden

De Grebbewinkel is open op afspraak, bel 06-40349079

Andere verkooppunten:

StreekWaar marktkraam (elke zaterdag 9-17u, Salverdaplein Wageningen), StreekWaar webshop (afhaalpunten of thuisbezorgen in Wageningen, Renkum, Bennekom en Ede), Boerderijwinkel Hoge Born (Bornsesteeg 87,Wageningen), Boerderij van Steenbergen (Dijkgraaf 1a, Bennekom) en De Gieterij (Junusstraat 16, Wageningen)

Contact

Langesteeg 21

6721 NB Bennekom

Tel 06-40349079

https://grebbeveld.nl/