Ons Brood: biologisch, puur en lokaal
Wij werken al ruim twintig jaar biologisch. Voor alles wat wij maken gebruiken wij alleen gecontroleerde biologische grondstoffen, die zijn geteeld zonder het gebruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen.
Genetisch gemanipuleerde grondstoffen en broodverbeteraars (zo worden ze echt genoemd) komen er bij ons niet in. Net als allerlei andere onnodige toevoegingen, zoals geur-, kleur- en smaakstoffen.
Daarvoor in de plaats werken wij met veel vakmanschap en liefde, want daar wordt alles in het leven mooier, leuker & lekkerder van J
Wij bakken ons brood met biologische gist of verschillende eigen desems. In onze desembroden wordt absoluut geen gist toegevoegd! Het deeg komt zo min mogelijk in aanraking met machines en we vormen ieder brood met de hand. Als je biologisch werkt gedragen de ingrediënten zich wat eigenzinniger. Dan moet je dicht op het proces zitten en aanvoelen wat er gebeurt.
Al onze broden hebben minimaal 24 uur gerezen, waardoor je lichaam de voedingsstoffen beter op kan nemen. Onze klanten vertellen dat ze ons brood lekker voedzaam vinden en dat hun lichaam beter reageert.
Naast biologisch vinden we het ook belangrijk dat onze grondstoffen niet de hele wereld overreizen. Zo gebruiken we de tarwe die in de Biesbosch groeit en op de 2 gebroeders, hier op de Maasdijk, wordt gemalen. Spelt en rogge komen uit Mill en Esbeek. De boter die wij gebruiken komt uit Nederland en de eieren van de Bloemplaathoeve in Almkerk.