Gerard en Suus: biologische en ambachtelijke bakkerij

Gerard en Suus: biologische en ambachtelijke bakkerij

Een ding staat vast: ons brood is altijd gemaakt van 100% biologische grondstoffen en altijd smakelijk. Want daar gaan wij voor: gezond en lekker! Voor ieder moment van de dag.

Adres

Torenstraat 2

4261 BH Wijk en Aalburg

Ons Brood: biologisch, puur en lokaal

Wij werken al ruim twintig jaar biologisch. Voor alles wat wij maken gebruiken wij alleen gecontroleerde biologische grondstoffen, die zijn geteeld zonder het gebruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen.

Genetisch gemanipuleerde grondstoffen en broodverbeteraars (zo worden ze echt genoemd) komen er bij ons niet in. Net als allerlei andere onnodige toevoegingen, zoals geur-, kleur- en smaakstoffen.

Daarvoor in de plaats werken wij met veel vakmanschap en liefde, want daar wordt alles in het leven mooier, leuker & lekkerder van J

 

Wij bakken ons brood met biologische gist of verschillende eigen desems. In onze desembroden wordt absoluut geen gist toegevoegd! Het deeg komt zo min mogelijk in aanraking met machines en we vormen ieder brood met de hand. Als je biologisch werkt gedragen de ingrediënten zich wat eigenzinniger. Dan moet je dicht op het proces zitten en aanvoelen wat er gebeurt.

Al onze broden hebben minimaal 24 uur gerezen, waardoor je lichaam de voedingsstoffen beter op kan nemen. Onze klanten vertellen dat ze ons brood lekker voedzaam vinden en dat hun lichaam beter reageert.

Naast biologisch vinden we het ook belangrijk dat onze grondstoffen niet de hele wereld overreizen. Zo gebruiken we de tarwe die in de Biesbosch groeit en op de 2 gebroeders, hier op de Maasdijk, wordt gemalen. Spelt en rogge komen uit Mill en Esbeek. De boter die wij gebruiken komt uit Nederland en de eieren van de Bloemplaathoeve in Almkerk.

(H)eerlijk glutenvrij brood

Wij bakken al jaren met veel plezier onze biologische “gewone” broden en zijn daarnaast begonnen met het bakken van glutenvrij brood.
Als eerste vereiste vinden we dat het lekker en voedzaam moet zijn, maar minstens zo belangrijk dat er niet allerlei E-nummers in gebruikt worden, die niet nodig en niet wenselijk zijn in onze voeding.

We bakken de glutenvrije broden met een lange fermentatietijd en gebruiken alleen desem.

Gelukkig houdt Gerard wel van een uitdaging. Met zijn kennis, vakmanschap en in oplossingen denkend, zijn we na jaren proefbakken begonnen in een klein schuurtje met de productie van glutenvrij brood.

Al gauw kwam de vraag naar kleine broodjes, koekjes enzovoort… Ons schuurtje werd te klein en zo werd besloten tot nieuwbouw.

Achter de bestaande bakkerij verrees in 2022 onze glutenvrije bakkerij, waar we wekelijks de lekkerste broden bakken en volop aan het experimenteren zijn met allerlei nieuwe producten.

Intussen kun je bij ons terecht voor allerlei glutenvrije lekkernijen: van speculaas tot croissants en van brownies tot oliebollen!

Ook onze cursus is biologisch!

Wij delen graag het plezier van biologisch bakken.

Najaar 2018 zijn we gestart met cursussen en workshops van de Dutch Organic Baking School. De eerste biologische opleiding voor bakkers, die wereldwijd actief is.

Voor professionele bakkers stellen we een maatwerk pakket samen, waarin productie, inkoop, calculatie en de Skal-certificering aan de orde komen.

Ook voor de thuisbakkers bieden we workshops aan.

www.dutchorganicbakingschool.com

Je vindt ons hier:

Torenstraat 2
4261 BH  WIJK & AALBURG
Telefoon: 0416-691662

Openingstijden

Dinsdag               7.30 tot 18.00 uur

Woensdag           7.30 tot 18.00 uur

Donderdag          7.30 tot 18.00 uur

Vrijdag               7.30 tot 18.00 uur

Zaterdag              7.00 tot 15.00 uur

Zondag en maandag gesloten

Onze broden worden inmiddels in het hele land en daarbuiten gegeten via onze webshop www.biologischbroodonline.nl.

Ook staan we regelmatig op markten en is ons brood op een aantal locaties in het land verkrijgbaar. Daar lees je hier meer over: https://www.gerardensuus.nl/